Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 13/06/2012

Μικρότερα τα βάθη των λιμανιών Σύρου, Σαντορίνης και Πάτμου που προσεγγίζουν τα πλοία ΒLUE STAR από αυτό της Καλύμνου …

blue star delosΣτην δημοσιότητα έδωσε το λιμενικό ταμείο της Καλύμνου ‘έγγραφο  με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2012,  της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας πουκάνει γνωστό τα βάθη των λιμανιών Σύρου, Σαντορίνης και Πάτμου που προσεγγίζουν τα πλοία ΒLUE STAR 1&2.

Το ενδιαφέρον είναι λοιπόν πως από το έγγραφο αυτό φαίνεται πως:

  • Στην Σύρο το βάθος όπου προσδένονται τα Blue Star είναι μεταξύ 6,5 και 7,90 μέτρα.
  • Στην Σαντορίνη  6,30 με 7 μέτρα
  • Στην Πάτμο το βάθος είναι γύρω στα 7,60 μέτρα.

Επισημαίνεται επίσης στο έγγραφο μεταξύ άλλων πως το μέγιστο βύθισμα στην πρύμνη των ΒLUE STAR είναι 6,91 μέτρα με  πλήρη φορτίο. Επιπλέον στην Κάλυμνο το βύθισμα θα είναι μικρότερο, λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι μεσολαβούν προηγουμένως άλλα λιμάνι όπου το φορτίο μικραίνει.

Μετά από αυτό δρομολογούνται εξελίξεις μιας και το βάθος του εσωτερικού μόλου της Καλύμνου που είναι 7,50 μέτρα είναι ασφαλές για την πρόσδεση των εν λόγω πλοίων.

Με το έγγραφο αυτό στα χέρια του ο Δήμαρχος Καλυμνίων συμμετείχε χθες στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ενώ στη συνέχεια είχε μία κρίσιμη συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ.Λίτινα και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ATTICA GRΟUP κ. Διονύσιο Θεοδωράτο.

Ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε να συμπεριληφθεί η Κάλυμνος στα δρομολόγια των ΒLUE STAR 1&2 ,αφού όπως υποστήριξε σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς προσέγγισης τους στον εξωτερικό μόλο. Επίσης ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε εφόσον η ATTICA GRΟUP συνεχίσει να επιμένει για να γίνουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις ώστε το βάθος να φτάσει στα 8,5 μέτρα, μέχρι αυτό να υλοποιηθεί να προστεθούν 2 ακόμη δρομολόγια από Πειραιά προς Κάλυμνο με τα Blue Star NAXOS και PAROS,ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού κατά την θερινή περίοδο.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν οριστικές απαντήσεις από την ATTICA GRΟUP.

πηγή : kalymnos-news.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: