Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 08/06/2012

Γεγονός η Ομοσπονδία Καλυμνίων Αυστραλίας …

flag-pins-greece-australiaΣτις 7 Ιουνίου 2012 υπογράφτηκε στην πόλη Darwin της Αυστραλίας η ιδρυτική διακήρυξη της Ομοσπονδίας Καλυμνίων Αυστραλίας . Ορίστηκε προσωρινά,   Διοικούσα Επιτροπή για τη  νέα ομοσπονδίας των Καλυμνίων η οποία αποτελείτε από τους :

Γιάννη Χαλίκο ως επίτιμο Πρόεδρο και Συντονιστή Αντώνη Μιαούδη

Μέλη οι Καλυμνιακή Αδελφότητα του Darwin δια του Προέδρου της αδελφότητας κ. Θεοφιλή Καλιδώνη, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη για λογαριασμό της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Sydney αλλά και της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Melbourne.
Ακόμα, υπήρχε παρουσία στην διαδικασία εκπροσώπων από άλλους τρεις πυρήνες Καλυμνίων. Συγκεκριμένα από τις πόλεις Adelaide, Perth και Brisbane. Συνολικά δηλαδή υπήρχε εκπροσώπηση από τις κοινότητες των Καλυμνίων από 6 μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.

Την διακήρυξη υπέγραψαν ως μάρτυρες ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. κ. Παΐσιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Northern Territory της Αυστραλίας κ. Γιάννης Ανοικτομάτης και η Αντιδήμαρχος Καλυμνίων Σεμίραμις Ψαρομπά.

Παρόντες σ ‘αυτό το ιστορικό γεγονός, έστω και με την βοήθεια της τεχνολογίας ήταν και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης αλλά και ο υπεύθυνος του δήμου για θέματα αποδήμων ο κ. Δρόσος Ταυλάριος. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις νέες τεχνολογίες, συνδέθηκαν μέσω εφαρμογής διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης και αντάλλαξαν απόψεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και παρακολούθησαν όλη την διαδικασία. Η σύνδεση αυτή πραγματοποιήθηκε με την τεχνική βοήθεια του Γιώργου Λιά στην Κάλυμνο και της Γεωργίας Κυπραίου στο Darwin.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο στόχος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής να είναι να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της Ομοσπονδίας μέχρι της 31 Οκτωβρίου 2012.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης υποσχέθηκε να παραβρεθεί στην τελετή για την πρώτη συνδιάσκεψη της νέας ομοσπονδίας.
Κλείνοντας να πούμε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες διαδικασίας, με την επιμονή του υπεύθυνου Αποδήμων κ. Δρόσο Ταυλάριο και την καλή θέληση και σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκομένων στην ολοκλήρωσης της διαδικασίας, βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της θεσμική συγκρότηση του Δικτύου των Απανταχού Καλυμνίων.

πηγή Γ. Λιάς

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: