Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 06/04/2012

Υπό ομηρία τα νησιά . Σε εξέλιξη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την εξαγγελθείσα απεργία μεγάλη εβδομάδα …

A4.Σε εξέλιξη βρίσκεται  στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην ακτή Μιαούλη, η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των 14 ναυτεργατικών σωματείων. Πρόκειται  να αποφασιστεί αν τελικά θα προχωρήσει στην υλοποίηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στη Μ.Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη.
Οι αντιδράσεις στα νησιά από τους νησιώτες εκ των πραγμάτων είναι έντονες . Μετά από ένα ολόκληρο χειμώνα τώρα προσδοκούν οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών να δουλέψουν με την Πασχαλινή  περίοδο. Το πλήγμα στους επαγγελματίες με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου σε  μια τόσο πολύ κρίσιμη οικονομικά  περίοδο θα είναι μεγάλο.
Τόσο το  υπουργείο Ανάπτυξης όσο  και το υπουργείο Υγείας  διαβεβαίωσαν πως είναι ανοιχτά σε διάλογο και να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επί των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τη Δευτέρα.
Ο Οίκος του Ναύτου, ο οποίος εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από 1η Απριλίου, τονίστηκε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, ενώ έχει γίνει και σχετική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: