Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 25/03/2012

Εξελίξεις δρομολογούνται για τις ιαματικές πηγές …

thermaiΑποφασίστηκε  από την κυβέρνηση η διάλυση διαφόρων δημόσιων οργανισμών και ταμείων, που έχουν στα περιουσιακά τους στοιχεία μεταξύ άλλων και ιαματικές θερμές πηγές.

Ήδη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας διερευνούν το τρόπο με τον οποίο σταδιακά όλες οι θερμοπηγές θα  περιέλθουν στα χέρια των Δήμων.

Από ότι μαθεύτηκε  υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, η οποία υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορούν τα ακίνητα που έχουν ιαματικές πηγές να παραχωρηθούν στους Δήμους για τα επόμενα 40 χρόνια.  Στα υπουργεία κατανοούν την αναγκαιότητα και συνδράμουν την προσπάθεια οι πηγές να περάσουν στους Δήμους . Στρατηγικός στόχος  είναι  όταν ανοίξει η αγορά το 2013 αυτές να είναι στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι ιδιωτών .

Η ειρωνεία είναι πως ο Δήμος Καλυμνίων τις έχει μόνιμα δικές του  … Όμως δεν καταλάβαμε ακόμα γιατί απορρίφτηκε  το επιχειρηματικό σχέδιο του Δημήτρη Διακομιχάλη για τα Ιαματικά Λουτρά της Καλύμνου γιατί  αφέθηκαν να διαλυθούν οι εγκαταστάσεις ; Μόνο για μικροκομματικές σκοπιμότητες ; Αν είναι δυνατός !

Νωπές μας είναι  ακόμα οι λεπτομέρειες των σχεδίων που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τον τότε δήμαρχο και σημερινό ,  πάνω στις θέσεις απασχόλησης που θα είχαν δημιουργηθεί στη Κάλυμνο ! Δεν είναι λίγο 63 υπάλληλοι για το μέγεθος της Καλύμνου , είναι 63 οικογένειες   ! Συν τους επισκέπτες χειμώνα καλοκαίρι που θα κυκλοφορούσαν  !


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: