Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 19/02/2012

Εξαιρέθηκε η Ελληνική ακτοπλοΐα από τα νέα όρια θείου στα καύσιμα χάριν του κόστος μεταφοράς για τα ελληνικά νησιά

Ακτοπλοΐα Ελληνικά νησιάΠενταετής εξαίρεση με στόχο την προστασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ελληνικών νησιών εγκρίθηκε ύστερα από τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτωνα Αρσένη, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τα νέα αυστηρότερα όρια θείου στα καύσιμα της ναυτιλίας.
Η άμεση εφαρμογή των νέων αυστηρότερων ευρωπαϊκών ορίων θείου στην ακτοπλοΐα θα προκαλούσε αύξηση τόσο στην τιμή των ναύλων των επιβατών όσο και στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων στα ελληνικά νησιά.
Η τροπολογία είχε ως στόχο να αναγνωριστούν οι ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης στα νησιά και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα επικοινωνίας των κατοίκων και μεταφοράς των αγαθών στα νησιά σε εύλογο κόστος. Η εξαίρεση αφορά αποκλειστικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ιδιαίτερα απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών της ΕΕ.
Τα ελληνικά νησιά, όμως, είναι η μοναδική περιοχή της ΕΕ για την οποία εξασφαλίζεται στη νομοθετική πρόταση ειδική ονομαστική αναφορά.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εξαίρεσης γίνεται ειδική αναφορά στην υποχρέωση αυστηρής τήρησης της υφιστάμενης ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την ποιότητα του αέρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: