Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 21/01/2012

Απογραφή των δικαιούχων μέσω των Κ.Ε.Π. για το ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων

ssemiramisΚάλυμνος 19/1/2012

Δήμος Καλυμνίων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με το Αρ. 18 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ Α 228, 02-11-2011′) θα τηρηθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί απογραφή των δικαιούχων μέσω των Κ.Ε.Π.

Η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Μετά το τέλος της απογραφής του, ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό απογραφής.

Η απογραφή θα ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου 2012 και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, ανάλογα με τη συχνότητα του αρχικού γράμματος του επωνύμου του δικαιούχου.

Η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά

από Α έως Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012

από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012

από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Στην Κάλυμνο, θα υπάρχουν δύο σημεία απογραφής, το ΚΕΠ στο κτίριο του πρώην

Επαρχείου Καλύμνου και στην Χώρα (Παναγιά) το ομώνυμο ΚΕΠ.

Στο ΚΕΠ Χώρας θα απογραφούν οι κάτοικοι που διαμένουν στις περιοχές από Φλασκά, Άγιο Αθανάσιο, Ανάληψη, Χώρα, Άργος, Πάνορμο, Μασούρι, Τέλενδο, Αργινώντα, Εμποριό.

Στο ΚΕΠ Πόθιας θα απογραφούν οι κάτοικοι που διαμένουν στις υπόλοιπες ενορίες της Πόθιας, στο Βαθύ, την Ψέριμο, τους Βοθύνους.

Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του στα Κ.Ε.Π. για την απογραφή, θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά και να επιδείξει, τα κάτωθι:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

2. Οποιοδήποτε παραστατικό έγγραφο που θα αναφέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

3. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

4. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛ.ΤΑ.) είτε έγγραφη βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ όπου να αναφέρεται ο αριθμός IBAN. Η επιλογή του ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. γίνεται από τον δικαιούχο.

Ο λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό του επιδόματος μπορεί να είναι:

· Καταθετικός πιστωτικού ιδρύματος ή ΕΛ.ΤΑ.

· Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.

5. Αναγνωριστική απόφαση του Δήμου Καλυμνίων, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος [αρχική (εφόσον είναι νέος δικαιούχος) / συνέχισης / επανεπιδότησης].

6. Απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛ.ΤΑ., ηοποία εκδόθηκε μέσα στο 2011.

7. Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής , τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει από τα ανωτέρω δικαιολογητικά τα στοιχεία που αφορούν τον ίδιο για την καταγραφή των στοιχείων του ως εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης).

Προκειμένου για ανήλικο, η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεώς του.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: