Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 10/01/2012

Για την διεκδίκηση ακινήτων ο δήμος Ροδίων σύστησε διαπαραταξιακή επιτροπή –Στη Κάλυμνο αλληλομηνύονται …!

kallithea-1-fΜε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αποτελείται από τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων του  δημοτικού συμβουλίου ,  Γιώργο Χατζημάρκο ,Τάκη Πότσο και Δημήτρη Γάκη μεταβαίνουν στην Αθήνα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής όπου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Και … προφανώς  μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του για να παραχωρηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού –Τουρισμού στο δήμο της Ρόδο η κυριότητα σημαντικών ακινήτων του νησιού μας.

Αρχικά στο νομοσχέδιο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα …» που κατέθεσε το εν λόγω υπουργείο προβλεπόταν τα ακίνητα αυτά που σήμερα διαχειρίζεται ο δήμος να παραχωρηθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και την δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού –Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη το θέμα φαίνεται ότι έχει κλείσει και θα παραχωρηθούν στον δήμο ο οποίος τα διαχειρίζεται μέχρι σήμερα.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του δημοτικού συμβουλίου ήταν βέβαια καθολικό.  Μεταφέρεται στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που θα συζητήσει το νομοσχέδιο πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από τον  δήμαρχο και τους  επικεφαλής των άλλων παρατάξεων  οι οποίοι θα συναντηθούν και με εκπροσώπους του υπουργείου για να καταθέσουν τα επιχειρήματα τους  γιατί τα ακίνητα αυτά πρέπει να παραχωρηθούν κατά κυριότητα στον δήμο.

Σημειωτέον πως στις συναντήσεις αυτές έχουν κληθεί να παραβρεθούν και όλοι οι βουλευτές του νομού καθώς ο δήμαρχος χθες τους απέστειλε σχετική επιστολή.

Τα ακίνητα που διεκδικεί ο δήμος Ροδ’ιων δεν είναι λίγα , είναι : Το Ακταίον , το κτίριο Κουντουριώτη ,η Κοιλάδα των Πεταλούδων ,το Πάρκο του Θέρμαι , το τουριστικό περίπτερο της Φιλερήμου, το πρώην ξενοδοχείο «Λίνδος» ,το γήπεδο τένις που έχει παραχωρηθεί στον ΡΟΑ , το ακίνητο που βρίσκεται στην παραλία Αφάντου, οι Πηγές της Καλλιθέας , και το αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: