Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 04/01/2012

Το Πρόγραμμα των Θεοφανείων και διευκρινήσεις για τους κολυμβητές που θέλουν να πιάσουν το σταυρό … Από τη Μητρόπολη

Αγιασμός των υδάτωνΗ ιερά μητρόπολη Καλύμνου παρακαλεί τους  κολυμβητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου 2012 και ημέρα Παρασκευή , όπως προσέρχονται καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, στον π. Ιάκωβο ή π. Παντελεήμονα έως 4 Ιανουαρίου 2012 και από ώρα 10.30΄ πμ έως 13.30΄μμ . Για την δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η αστυνομική τους ταυτότητα ή η φοιτητική.

Με την εγγραφή τους θα παραλαμβάνουν άσπρη  μπλούζα που θα φορούν κατά την κατάδυση από  τους ανωτέρω Ιερείς .

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά και νέοι ηλικίας 15-22, μαθητές γυμνασίου , Λυκείου , φοιτητές και εργαζόμενοι.

Το Πρόγραμμα της Τελετής Αγιασμού των υδάτων έχει ως εξής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-01-2012

Μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού εντός του Μητροπολιτικού Ναού , θα σχηματιστεί ιερά πομπή κατά την τάξη, προς τον λιμενοβραχίονα (παλιό ‘Άγνωστο Στρατιώτη-κορδόνι Μήλα), όπου και θα αναγνωστεί το Ιερόν Ευαγγέλιον και θα ψαλεί Δέηση.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παΐσιος μετά των κ.κ. Δημάρχου, Λιμενάρχου και λοιπών αρχών θα επιβιβαστούν στο σκάφος (κ. Νομικάριου) απ’ όπου και θα γίνει η ρίψης του Τιμίου Σταυρού προς Αγιασμόν της φύσεως των υδάτων.

Οι κολυμβητές θα βρίσκονται στον ίδιο Λιμενοβραχίονα, φορώντας άσπρα μπλουζάκια όπου και θα αναγράφεται ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΛΕΡΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2012.

Μετά το πέρας της Τελετής, επιστροφή και πάλι στον Λιμενοβραχίονα Μήλα όπου ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης ημών, θα απονείμει το Χρυσό Σταυρό σε αυτόν πού ανέσυρε τον σταυρό από την Θάλασσα. Στους δε λοιπούς πού συμμετείχαν, αναμνηστικό ενθύμιο.

Κατόπιν η Ιερά Πομπή θα επιστρέψει και πάλι στον Ιερό Ναό.

Παρακαλείται το Λιμεναρχείο και το ΑΤ Καλύμνου να φροντίσουν διά την τήρηση της τάξεως και ο Υπεύθυνος του Δήμου Καλυμνίων να φροντίσει για την εξέδρα και την μικροφωνική ως έθος.

Τελετάρχης ορίζεται ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιάκωβος Συριώτης.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: