Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 18/12/2011

Την ειδική άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου ζητά να μη καταργηθεί ο Γιώργος Κασσάρας με τους Νίκο Ζωίδη και Δημήτρη Κρεμαστινό

KassarasgΟ βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας, υπέβαλε υπόμνημα προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Μανιάτη, το οποίο συνυπέγραψαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κύριοι Νίκος Ζωίδης και Δημήτρης Κρεμαστινός, σχετικά με την ανάγκη διατήρησης της άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών ΣΤ’, για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο βουλευτής υπενθύμισε τη συνταγματική κατοχύρωση της Νησιωτικότητας, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ειδική αυτή άδεια για τις προβληματικές νησιωτικές περιοχές και πρότεινε την έτι περαιτέρω νομοθετική κατοχύρωσή της.

Αθήνα, 15.12.2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ : το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας

και Κλιματικής Αλλαγής,

Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μανιάτη

Θέμα: «Άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών ΣΤ’»

Σχετ. 1) το από 17.11.2011 έγγραφο της ΑΡΓΩ Α.Ε. προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος

2) το από 8.12.2011 έγγραφο του Δικηγόρου της ΑΡΓΩ Α.Ε., κ. Ξανθούλη

Κύριε Υφυπουργέ,

Με σχετικές επιστολές, προς το Υπουργείο σας, της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας πετρελαιοειδών “ΑΡΓΩ” ΑΕ που εδρεύει στην Κάλυμνο, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στο γραφείο μου, πληροφορήθηκα το ενδεχόμενο κατάργησης της άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών Στ’, που χορηγήθηκαν για την ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι τυχόν κατάργησή της θα έχει δυσμενέστατες, έως καταστροφικές συνέπειες την οικονομική δραστηριότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση των νησιωτών. Ήδη τα προβλήματα των νησιωτών είναι πολλά, ας μην τους προσθέτουμε και άλλα. Για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν έστω τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, πρέπει τουλάχιστον να διατηρήσουμε και στο μέλλον τις λίγες ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν γι’ αυτούς σήμερα. Είναι άλλωστε αδύνατο να επιτευχθεί η αποκέντρωση και η ανάπτυξη των νησιών μας, χωρίς οικονομική ενίσχυση και παροχή κινήτρων στους νησιώτες.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Σύνταγμα της χώρας μας στηρίζει την Νησιωτικότητα. Αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του νομοθέτη και της Πολιτείας να λαμβάνουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών της χώρας (άρθρο 101 παρ. 4).

Κύριε Υφυπουργέ,

Επειδή για εθνικούς λόγους πρωτίστως, επιβάλλεται να διατηρηθεί η ειδική μεταχείριση των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών,

Επειδή υπάρχουν πολλές οικογενειακές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των καυσίμων και οι οποίες κινδυνεύουν να καταστραφούν,

Επειδή καλύπτονται, χάρη στην Άδεια ΣΤ’, πρωταρχικές ανάγκες πολλών επαγγελματιών νησιωτών (ψαράδες, σφουγγαράδες, τουριστικά πλοία, φορτηγά), που οι άλλες (μεγάλες) εταιρείες δεν εξυπηρετούν,

Επειδή υπάρχει θετική υπέρ της διατήρησης της άδειας ΣΤ’ γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου,

Παρακαλούμε να μην καταργηθεί η άδεια ΣΤ’ για τις νησιωτικές, παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, αλλά αντιθέτως να κατοχυρωθεί νομοθετικά έτι περαιτέρω.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Με εκτίμηση

Οι Βουλευτές Δωδεκανήσου

Γιώργος Κασσάρας

Νίκος Ζωίδης

Δημήτρης Κρεμαστινός

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: