Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 15/12/2011

Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και διευκρίνιση για την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών

4836_1016029380011_1803407067_29507_7140889_nΤην παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Διευκρινίζονται επίσης τα θέματα εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ώστε να προστατευθούν ευαίσθητες ομάδες.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την οποία ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου.

Ειδικότερα, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταρχάς παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον, διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του ν.4021/2011, για να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό κοινωνικά μειονεκτικές συνθήκες.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: