Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 01/12/2011

Το πρόγραμμα του επισήμου εορτασμού του Πολιούχου της Καλύμνου και προστάτου των Ναυτικών Αγίου Νικολάου .

litania_ag.nikolaou_6-12-2007Η Μητρόπολη  πληροφορεί τις Αρχές και τον ευσεβή λαόν της Καλύμνου ότι θα εορτάσει και εφέτος τον πολιούχον της και Θαλασσάρχην Άγιον Νικόλαον. Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία κλπ. σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2012 (Παραμονή της Εορτής)

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμων κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τη δύση του ηλίου της τρίτης.

ΩΡΑ 17:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

Ωρα 21:30 Ακολουθία της Παρακλήσεως και των Χαιρετισμών εις τον Άγιον Νικόλαον.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2012 (Ανήμερα της Εορτής Ώρα ενάρξεως Όρθρου 7 πμ.

Ωρα 9:00 π.μ Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση των Σφουγγαράδων, των Ναυτικών , και των εν θαλάσση τελειωθέντων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθει λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή λεωφόρο μέχρι το Δημαρχείο.όπου και θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Δέησις μετά αρτοκλασίας στην πλατεία πρό του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ώρα 11:00 π.μ.

Συγκέντρωση των τμημάτων στο χώρο του ΞΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΚ.

Για την τήρηση της τάξεως στην παραλιακή πλατεια, παρακαλείται το Αστυνομικό Τμήμα. Την Εικόνα θα φέρουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, παρακαλείται το ΤΕ Καλύμνου να διαθέσει άγημα 20 ανδρών για να πλαισιώσουν τον Άγιο και την Εικόνα του και για να αποδώσουν τιμές στο τέλος της λιτάνευσης. Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται να φροντίσει από την παραμονή τον σημαιοστολισμό της πλατείας, την οριοθέτηση της διαδρομής της λιτανείας καθώς και την Φιλαρμονική.

Τα Σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να παραστούν εις την λιτάνευσιν (αντιπροσωπεία), μετά των σημαιών. Τα δε Σχολεία Μ.Ε. να παραστούν με τοπικές ενδυμασίες.

Τα σχετικά με την πομπή και κάθε άλλη λεπτομέρεια εκτελέσεως του προγράμματος ορίζεται να κανονίσει ο Τελετάρχης π. Αμφιλόχιος Σακαλέρος (22430-24020).

Παρακαλούνται να τιμήσουν με τη παρουσία τους τον Άγιον οι κάτωθι:

Ο ευσεβής λαός της Καλύμνου, , οι κ.κ. Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο κ. Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης , ο κ. Ειρηνοδίκης Καλύμνου , ο κ. Διοικητής του Συντάγματος, ο κ. Διοικητής του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης Καλύμνου,ο Διοικητής του Αεροδρομίου,ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου, ο έκπρόσωπος της Περιφερείας κ. Κωνσταντίνος Σταυλάς, οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι, οί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ό Αρχηγός της Μείζονος Πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γεώργιος Ρούσσος,ο Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου , οι Διευθυντές των Σχολείων Μέσης και Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως, οι Αξιωματικοί του Συντάγματος και του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Πρόεδρος Παρακτίου Αλιείας κ.Γ Κατσοτούρχης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων παρ. Καλύμνου, η Διοικήτρια του Βουβαλείου Νοσομομείου Καλύμνου κ. Χρυσούλα Σιφωνιού, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρ. Καλύμνου μετά ομάδος Ερυθροσταυριτών, Αντιπροσωπίες των Οργανώσεων Εφέδρων πολεμιστών, οι Πρόεδροι Πλοιάρχων και Σφουγγαράδων, όσοι έχουν τιμηθεί με παράσημα, οι Πρόεδροι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔΔ, οι Τοπικοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών εν στολή, οι Διευθυνταί και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών , οι Πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Καλύμνου,του Ιατρικού Συλλόγου, Φαρμακευτικού Συλλόγου,τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει και θέση προσκλήσεως.

Μετ’ ευχών εγκαρδίων

Ο Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: