Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 19/10/2011

O Σύλλογος Λογιστών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου στηρίζει την απεργία των υπαλλήλων και συμμετέχει …

timthumb.phpΣύλλογος  Λογιστών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου – Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου ανταποκρινόμενο στην απόφαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) , αποφάσισε και κάλεσε όλα τα μέλη του,  να συμμετέχουν στην σημερινή Πανελλήνια Απεργία, μαζί με άλλους Συνδικαλιστικούς φορείς Επαγγελματιών, από τον Ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα.

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τα μέτρα εφαρμογής, που πλέον αποτελούν νόμο του Κράτους μαζί με τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που καλούνται οι κ.κ. Βουλευτές να ψηφίσουν αυτή την εβδομάδα, ζητούν από τους μικρομεσαίους φορολογούμενους να «στηρίξουν» τα έσοδα του Δημοσίου με την θέσπιση μέτρων αφαίμαξης από την Ελληνική Οικονομία δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αφήνουν ανοικτό έστω «παράθυρο» ανάπτυξης και εξόδου από την ύφεση.

Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη και οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν θα αυξήσουν τα έσοδα του Δημοσίου ακόμη και βραχυπρόθεσμα γιατί αντίκεινται σε απλές λογικές και αρχές οικονομίας καθώς απλά έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα της μικρομεσαίας τάξης.

Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις πλήττονται από την ύφεση που προέρχεται εν πολλοίς από την μείωση των εισοδημάτων δεν είναι «εύλογη» η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση χωρίς να εξετάσουμε καθόλου σε πια οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο φορολογούμενος ή η επιχείρηση.

Όταν στους επόμενους μήνες με κορύφωση τον Δεκέμβριο θα κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν μια σειρά «έκτακτες» φορολογίες μαζί με το αυξημένο κόστος για θέρμανση και το κόστος διαβίωσης μιας χειμερινής περιόδου χωρίς τα ανάλογα εισοδήματα θα είναι πολύ χρήσιμο σε όσους «σχεδιάζουν» την Οικονομική πολιτική να συγκρίνουν τους έμμεσους φόρους που θα εισπραχθούν (αλλά και αυτών που θα οφείλονται) τον Ιανουάριο του 2012 με τους αντίστοιχους του 2011 και του 2010. Δυστυχώς τότε μόνον θα κατανοήσουν ότι η θεωρία «ΤΟΥΣ» διαφέρει από την πράξη.

Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε σε όσες επιτροπές ή ομάδες εργασίας έχουν συγκροτηθεί για φορολογικά θέματα τουλάχιστον τα 5 τελευταία χρόνια.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε είναι ότι δεν υπάρχει ΣΑΦΗ θέληση ουσιαστικής πάταξης της φοροδιαφυγής και σύλληψης της φορολογητέας ύλης και κανένας ουσιαστικός προγραμματισμός για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η χρησιμοποίηση του Κλάδου μας  ως «ελεγκτικού μηχανισμού» για την μείωση της φοροδιαφυγής δεν μας προσφέρει τίποτε ουσιαστικό.

Ο Ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να παραμείνει Δημόσιου χαρακτήρα ενώ ο Κλάδος να δρα επικουρικά.

Είναι ανάγκη να αγωνισθούμε για να σταματήσουν τα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας και θα οξύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι παραγωγικές τάξεις.

Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά:

Ø Λέμε ΟΧΙ στην λήψη μέτρων που έχουν απλά προσωρινό εισπρακτικό χαρακτήρα και προσπαθούν να καλύψουν τις «τρύπες» που δημιούργησαν όλοι όσοι θεώρησαν την άσκηση Εξουσίας προσωπικό τους «τσιφλίκι» και δικαίωμα.

Ø Λέμε ΟΧΙ στον μη νόμιμο «κεφαλικό φόρο» που μας επέβαλλαν,

Ø Λέμε ΟΧΙ σε άλλα πρόσθετα βάρη στη πλάτη του Ελληνικού λαού.

Η εξαφάνιση της ρευστότητας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν μας επιτρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, γιατί χωρίς ανάπτυξη με μεγάλη ανεργία και χαμηλούς μισθούς σύντομα το κράτος δεν θα έχει πόρους για να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και ο «κοινωνικός μισθός» που δικαιούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Πολίτες θα μηδενισθεί.

Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας αφορούν άμεσα τον καθένα από εμάς.

Καλύμνιες και Καλύμνιοι,

ας σταθούμε στις πλατείες και τους δρόμους δίπλα στους υπαλλήλους μας, και αν δεν μας «ακούσουν» αυτή την φορά την επόμενη θα προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότεροι ή να είμαστε «πιο αποτελεσματικοί», γιατί ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας και την ποιότητα της ζωής μας.

                Ο Πρόεδρος                                                 Η Γραμματέας                     

            Μανώλης Γ. Μουσελλής                                   Πουλλά Ε. Βακίνα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: