Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 19/10/2011

«13 περιοχές της Ελλάδας στις 50 κορυφαίες παραλίες της Νότιας Ευρώπης» Ας κάνουμε μια προσπάθεια για τη Κάλυμνο επιτέλους , δεν υστερούμε σε τίποτα !

Ρόδος, Ιεράπετρα, Αλόννησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα, είναι οι  13 περιοχές της Ελλάδας που έχουν παραλίες μέσα στις 50 κορυφαίες παραλίες της Νότιας Ευρώπης, που βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) για την υψηλή ποιότητα των παραλίων τους .

Για την  αξιολόγηση των παραλιών χρησιμοποιήθηκαν τριάντα δείκτες κριτηρίων. Κάθε δείκτης αντικατόπτριζε  μια ξεχωριστή πτυχή της αειφορίας.

Και οι 50 προορισμοί διαθέτουν καθαρό περιβάλλον. Μερικοί είναι τυπικοί προορισμοί της φύσης, ενώ άλλοι αποτελούν κλασσικό δείγμα προορισμού πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουν κρατήσει την ταυτότητά τους με την πάροδο του χρόνου. (!)

Να σημειωθεί επίσης πως η κριτική επιτροπή Quality Coast αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες (συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες για τη φύση καθώς και από τις περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο. και ενώσεις επιχειρήσεων), με σχετική εμπειρία στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα βραβεία παρέλαβαν οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, των 13 Δήμων της χώρας, από τον Γενικό Διευθυντή της EUCC κ. A. Shalman ο οποίος μίλησε σημειωτέον , με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα τονίζοντας πως είναι ο τόπος που μαγεύει τους επισκέπτες ως ένας παράδεισος στη γη.

Είναι μια διάκριση που αποτελεί προβολή στην ουσία , για την Ελλάδα και τους δήμους που την πήραν !


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: