Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 18/09/2011

Μεγαλύτερος ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανοίγουν από αυτόν που κλείνουν Πανελλήνια εκτός από … Κάλυμνο !

poleitaiΌπως καταγράφεται από  τα επιμελητήρια όλης  της χώρας η ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερος  αυτών που κλείνουν για τους πρώτους έξι μήνες του 2011 .

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το σύνολο εγγραφών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2011, είναι 28.603 επιχειρήσεις, ενώ το σύνολο αυτών που διαγράφηκαν είναι 25.391. Εκ των πραγμάτων  προκύπτει ένα θετικό πρόσημο εγγραφών που αγγίζει τις 3.212 επιχειρήσεις.

Το υπουργείο έχει κάθε λόγο να σημειώνει πως είναι  «ενθαρρυντικά  τα στοιχεία του τελευταίου τετραμήνου (Μάρτιος – Ιούνιος 2011) που αναδεικνύουν σαφή εικόνα αναστροφής της αρνητικής τάσης που σημειώθηκε κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, όπου οι διαγραφές υπερίσχυαν αριθμητικά των ενάρξεων».

Σημειώνεται τέλος ότι επιμελητήρια που σχετίζονται με τουριστικές περιοχές, όπως το επιμελητήριο Δωδεκανήσου εμφανίζουν θετικό ισοζύγιο (ιδρύθηκαν 636 επιχειρήσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους και έκλεισαν 590) καθώς ο τουρισμός έδωσε σχετική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Στη Κάλυμνο η εικόνα είναι αντίθετη με τον αριθμό των επιχειρήσουν που ανοίγουν να είναι κατά πολύ μικρότερος αυτών που ανοίγουν…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: