Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 23/08/2011

Αρχές του 2012 το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης , των οικοδόμων κυρίως …

3411757581_3cdcbed98eΕπιχειρησιακό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών στους δήμους, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, στοχεύοντας να καλύψει σε βάθος τριετίας μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012 και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινοτικά κονδύλια, εξασφαλίζοντας αρχικά για το πρώτο έτος, 25.000 θέσεις εργασίας ορισμένου έργου (μέχρι 135 ημερομίσθια ετησίως) κυρίως για ειδικότητες εργατών και οικοδόμων, σε μικρά αναπτυξιακά έργα που θα πραγματοποιούν οι δήμοι με αυτεπιστασία.

Επισκευή δικτύων
Εργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Συντήρηση και επισκευή δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα (δημιουργία μικρών και ευέλικτων φραγμάτων που συγκρατούν το νερό και εμπλουτίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες), πρόληψη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών (αποψίλωση, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εκεί που δεν μπορεί να γένει φυσική αναγέννηση, αναδασώσεις), συντήρηση επισκευή κοινωνικών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα), συντήρηση επισκευή κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια).

Την πρόταση για την "επανεκκίνηση" της αυτεπιστασίας στους δήμους κατέθεσε στην τελευταία κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης όπου έλαβε και τη σχετική έγκριση. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Π. Κουκουλόπουλος έχει ήδη προχωρήσει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη όλων των υποψηφίων για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Η ανακοίνωση του προγράμματος αναμένεται να γίνει από τον πρωθυπουργό στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων αυτεπιστασίας με πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε καταθέσει πριν από χρόνια ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και είχε λάβει την έγκριση από τακτικό συνέδριο των εκπροσώπων των ΟΤΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: