Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 12/08/2011

Επέστρεψαν τα 22 παιδιά του δημοτικού από το Πρόγραμμα Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λακατάμιας Κύπρου

lakatamia_991Επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνό μας, στο πρόγραμμα Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας παιδιών σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λακατάμιας Κύπρου.

Η αποστολή που αποτελείτο από είκοσι δύο παιδιά της Πέμπτης Τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, παρέμεινε για επτά ημέρες σε ξενοδοχειακό – κατασκηνωτικό κατάλυμα της περιοχής Αγρίδια Κύπρου μαζί με παιδιά από τον αδελφοποιημένο Δήμο της πόλης της Λακατάμιας και για δύο ημέρες φιλοξενήθηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λακατάμιας.

Η άψογη φιλοξενία και η αρτιότητα του προγραμματισμού δημιούργησαν τις καταλληλότερες συνθήκες για την απόλυτη επίτευξη των στόχων αυτής της προσπάθειας μας.

Η καθημερινή περιήγηση στην Μεγαλόνησο κατέστησε τα παιδιά πολύ καλούς γνώστες της γεωγραφίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου στο σύνολο της.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα της παραμονής και το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε όλα τα γεωγραφικά σημεία της Κύπρου αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο μάθησης και γνώσης για τα παιδιά μας που λειτουργούσαν ως πρεσβευτές του ακριτικού μας νησιού, στην Κύπρο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινών δράσεων των αδελφοποιημένων Δήμων, πρωτεύοντα στόχο αποτελεί η κοινωνικοποίηση των παιδιών που συμμετέχουν μέσω της διεύρυνση του γνωστικού πεδίου τους. Με τη συχνή επικοινωνία και συναναστροφή με συνομήλικους τους και την παρακολούθηση από ειδικά κατηρτισμένο προσωπικό, εμβαθύνουν στην ουσιαστική διάσταση της αδελφοποίησης δύο λαών, τη συμπόρευση δύο Δήμων και την κοινή σκέψη των κατοίκων των δύο πόλεων μας.

Ως σήμερα, μέσω αυτής της δραστηριότητας, εκατοντάδες οικογενειών από την Κάλυμνο και την Κύπρο έχουν συνειδητοποιήσει την αξία, τη σημασία, την πραγματική δυναμική αυτής της σχέσης ανάμεσα σε κατοίκους ακριτικών περιοχών, ανάμεσα σε γεωγραφικούς χώρους που ιστορικά και διαχρονικά διαθέτουν κοινά βιώματα, κοινά ήθη και έθιμα, κοινή παράδοση.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα. Σεμίραμις Ψαρομπά με επιστολή τους ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Λακατάμιας Κον. Λουκά Ιατρού, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Δήμου Λακατάμιας για την φιλοξενία και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά μας κατά τη δεκαήμερη παραμονή τους στην Κύπρο.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και με την ευγενική χορηγία της Οργανωτικής Επιτροπής SPECIAL OLYMPICS ATHENS 2011.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βουλευτή Δωδεκανήσου ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΣΑΡΑ, τον Υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ, τον Κοινωνικό Λειτουργό του Δήμου Λακατάμιας ΑΝΤΩΝΗ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ, τον επικεφαλής του κατασκηνωτικού προγράμματος Λακατάμιας ΣΤΕΛΙΟ ΟΔΥΣΣΕΩΣ, τον οδηγό του Δήμου Λακατάμιας ΣΩΤΗΡΗ ΟΔΥΣΣΕΩΣ και σε όλους τους φίλους στην Κύπρο που συνετέλεσαν στην επιτυχία της αποστολής μας.

Από το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες