Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 05/08/2011

Πλαφόν στη τιμή της Βενζίνης στη Δωδεκάνησο , 1,704 ευρώ ανά λίτρο η τιμή από αύριο Σάββατο

πλαφόνβενζίναΑνώτατη Τιμή στην απλή αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , στις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου, και ταυτόχρονα Ανώτατης Τιμής .

Εκ των πραγμάτων παρά τις αντιδράσεις , από τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Αυγούστου και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, το υπουργείο επαναφέρει με τη σύμφωνη και αιτιολογημένη γνώμη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ανώτατη τιμή χονδρικής και λιανικής πώλησης στις 3 περιοχές της χώρας όπου σημειώνονται αδικαιολόγητα υψηλές λιανικές τιμές, παρά το γεγονός ότι υπόκεινται στο καθεστώς του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (16%).

Χαρακτηριστικά στα Δωδεκάνησα, η τιμή του λίτρου είχε φτάσει ακόμη και το 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ με το πλαφόν η ανώτατη τιμή διαμορφώνεται στο 1,704 ευρώ ανά λίτρο.

Στις Κυκλάδες αρκετά ήταν τα βενζινάδικα που πωλούσαν την αμόλυβδη έως και 1,89 ευρώ το λίτρο. Όμως από απόψε που επιβάλλεται το πλαφόν η ανώτατη τιμή θα φτάσει τα 1,705 ευρώ.

Σε ορισμένα πρατήρια της Χίου η αμόλυβδη άγγιξε το 1,84 ευρώ ανά λίτρο και πλέον η ανώτατη τιμή διαμορφώνεται 1,719 ευρώ το λίτρο.

Ταυτόχρονα, οι ανώτατες τιμές χονδρικής στους δύο νομούς διαμορφώνονται ως εξής:
Δωδεκάνησα: 1,634 ευρώ/λίτρο
Χίος: 1,649 ευρώ/λίτρο
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιβολή Ανώτατης Τιμής, το όφελος για τον Καταναλωτή αναμένεται να διαμορφωθεί από 13 έως 19,60 λεπτά το λίτρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: