Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 09/07/2011

Κινητικότητα γύρω από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας …

sea-oil-drill

Στο φώς έρχονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας γίνονται τώρα τελευταία .

Ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία η  εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου  έχει την δυνατότητα , όπως πιστεύουν επιστήμονες ,  να βγάλει την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση .

Απ ότι μαθαίνεται  το  Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μας " το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική , η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα."

Ενδεικτικά  στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου υπολογίζονται προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Καιρός είναι να  εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο για να ξεπληρώσουμε τα χρέη και όχι μόνο . Γεγονός είναι επίσης  ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος είναι αναγκαίος στην  Ευρώπη με ότι συνεπάγεται για την Ελλάδα .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: