Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 06/06/2011

Απλοποίηση των διαδικασιών για την εκ νέου έκδοση αδειών από τη Περιφέρεια …

764047619_095dea96af Ξεκινώντας από τη τμήμα Εμπορίου και συγκεκριμένα τις άδειες των πλανόδιων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, ψαράδων και χειροτεχνών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην απλοποίηση των διαδικασιών για την εκ νέου έκδοση αδειών.

Στο εξής, για την ανανέωση αδειών, θα είναι αρκετή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου, η οποία θα πιστοποιεί ότι βρίσκονται σε ισχύ τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά καταργείται η έως τώρα απαραίτητη προσκόμιση, των ίδιων κάθε χρόνο -οκτώ σε αριθμό- δικαιολογητικών.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, “σκοπός του μέτρου είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία του πολίτη αλλά και το κόστος που η γραφειοκρατία συνεπάγεται”.

Ο κ. Πουσσαίος ανακοίνωσε πως “θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κάθε τρόπος για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Έχει γίνει, ήδη, καταγραφή των περιπτώσεων αδειοδότησης και η απλοποίηση των διαδικασιών θα υλοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει νομική κάλυψη”.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των ΚΕΠ αλλά και των συνεταιρισμών προκειμένου να ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους.

Καιρός είναι ! Να απλουστεύεται η γραφειοκρατία …

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: