Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 04/06/2011

Από Έρευνα Γαλλικής επενδυτικής Τράπεζας : Oι Γερμανοί είναι εκείνοι που δουλεύουν στην πραγματικότητα λιγότερο !

Ouvrier Σύμφωνα με μελέτη του επικεφαλής οικονομολόγου της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας Natixis, τα οικονομικά προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης δεν εξηγούνται με βάση την οκνηρία.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2009 είναι ξεκάθαρα , ο ετήσιος  μέσος όρος εργασίας  στη Γερμανία  1.390 ώρες , σαφώς μικρότερος από την Ισπανία 1.654 , την Πορτογαλία 1.719 και κυρίως την Ελλάδα 2.119.

Αλλά και το επίσημο όριο συνταξιοδότησης που είναι μεγαλύτερο στη Γερμανία, στη πραγματικότητα η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι περίπου η ίδια για τους Γερμανούς (62,2 έτη), τους Ισπανούς (62,3), τους Πορτογάλους (62,6) και τους Έλληνες (61,5).

Όσον αφορά δε την παραγωγικότητα, η κατά κεφαλήν απόδοση των εργαζομένων στη Γερμανία βρίσκεται στο μέσο όρο της νότιας Ευρώπης. Η δε ωριαία παραγωγικότητα των Γερμανών βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο αλλά δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή των Ελλήνων. Επομένως, καταλήγει η έρευνα της Γαλλικής Τράπεζας , οι «Γερμανοί δουλεύουν πολύ λιγότερο ενώ δεν εργάζονται πιο εντατικά».

Εκ των πραγμάτων η έρευνα αναδεικνύει  πλήθος άλλων σημαντικών λόγων που έχουν βαρύτητα στη απόδοση των εργαζομένων και έχουν σχέση με τις καλύτερες υποδομές, την καινοτομία, την τεχνολογία αιχμής, την κατάλληλη εκπαίδευση κι αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: