Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 19/05/2011

Στη Κύπρο για 7 μέρες το σωματείο ΑΜΕΑ “Αγ. Παντελεήμων”

ag.pantelehmvn

Η αποστολή αποτελείτο από παιδιά, στελέχη και υπευθύνους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» και πραγματοποίησαν μια πολυήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Το ταξίδι διήρκησε  7ημέρες και επέστρεψε την Κυριακή 15/5/2011 το απόγευμα. Ως φαίνεται η παραμονή τους στην Κύπρο ήταν δημιουργική και  ικανοποιητική.

Αξιοποιώντας την αγαστή σχέση των πόλεων της Λακατάμιας και της Καλύμνου, την μακρόχρονη λειτουργία των προστατευμένων εργαστηρίων Αγγειοπλαστικής & Υφαντουργίας προ-επαγγελματικής κατάρτισης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων», με την βοήθεια των ειδικών εκπαιδευτών, υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση με σκοπό να παρουσιαστεί ένα συνολικό έργο με νέα τεχνογνωσία και ευρηματικότητα στην κατασκευή προϊόντων και στην επιμόρφωση του έμψυχου δυναμικού.

Η αποστολή  ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα «Νέες τάσεις στην υφαντουργία & αγγειοπλαστική ως πεδία εφαρμογής & δράσης στην προεπαγγελματική κατάρτιση Ατόμων με Αναπηρία» που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Διοίκηση 2ης Υγειονομικής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Πειραιώς & Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη , είναι ο Κοινωνικός Λειτουργός του Δήμου Καλυμνίων  Θεόδωρος Σεργίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: