Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 09/05/2011

Γονατίζει η περιφέρεια από τα έξοδα μετακίνησης αιρετών και μή … ! «Ξανα βλέπει» … την αποκέντρωση στα Επαρχεία , αρμοδιοτήτων και προσωπικού !

Σύμφωνα με τους πρώτους μετριοπαθείς υπολογισμούς, το κόστος για τις μετακινήσεις των αιρετών αλλά και των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ετήσια βάση ξεπερνούν το ποσό των 800.000 ευρώ.
Σίγουρα έχει κάθε λόγο να δηλώνει η περιφέρεια  προβληματισμένη.  Ένα λόγο παραπάνω που το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη διάθεση και το χρήμα να  εγκρίνει την καταβολή των εξόδων αυτών …
Ποιες λύσεις βλέπει  ;  Μα τη πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τηλεδιάσκεψης , αφού η  χρήση των μέσων τηλεματικής και τηλεδιάσκεψης υπολογίζεται ότι θα περιορίσει τα έξοδα παράστασης στο ένα τρίτο . Μάλιστα  εξετάζεται τη δυνατότητα χρήσης των ίδιων μέσων και στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου … Ας είναι νέα εποχή όχι μόνο στα λόγια !
Το … πιο ωραίο είναι πάντως πως ο Περιφερειάρχης  Γιάννης Μαχαιρίδης εξετάζει την  αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και προσωπικού στα επαρχεία   (!) Και την  αγορά φουσκωτού σκάφους για τις μετακινήσεις αιρετών και υπαλλήλων στις Κυκλάδες όπου οι αποστάσεις μεταξύ των νησιών είναι μικρές .

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: