Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 01/04/2011

Εξελίξεις στην ΑΝΕΚ αποφάσισαν να καλέσουν μόνο τον δήμαρχο σε συνεδρίαση του Δ.Σ. , χωρίς τεχνικούς συμβούλους !

diakomis

Από το γραφείο δημάρχου εστάλη η παρακάτω επιστολή που αφορά την πρόσκληση του δημάρχου σε κοινή συνεδρίαση με  το ΔΣ της ΑΝΕΚ .

ΘΕΜΑ: Διοικητικό Συμβούλιο ΑΝΕΚ

Συνεχίζοντας αμετανόητα την προσφιλή σας τακτική της ένοχης υπεκφυγής και της ανεύθυνης παραπληροφόρησης, μου απευθύνατε την επιστολή σας της 31ης Μαρτίου 2011, μια ακόμα κραυγαλέα απόδειξη της σύγχυσης και της αμηχανίας στην οποία έχετε αυτοπαγιδευθεί.

Μας ενημερώνετε διεξοδικά για τις αρμοδιότητες του Δ. Σ. της Α.Ν.Ε.Κ.- Μα ουδέποτε αμφισβητήσαμε τις αρμοδιότητές σας. Επισημαίνουμε όμως και κατηγορούμε την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την επικινδυνότητα με την οποία τις ασκήσατε και εξακολουθείτε να τις ασκείτε, με αποτέλεσμα την υπερχρέωση της εταιρείας σε Τράπεζες και τρίτους, το χρέος τουλάχιστο 350.000 ευρώ των ακάλυπτων επιταγών του κεντρικού πράκτορα και τον προσωρινό παροπλισμό του «Νήσος Κάλυμνος», με σοβαρά μηχανικά προβλήματα και με μεγάλη οικονομική ζημία της εταιρείας.

Με προσκαλέσατε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ. Σ., με θέμα την επισκευή και συντήρηση του «Νήσος Κάλυμνος» και χαρακτηρίζετε την πρόσκλησή μου ως αυστηρά προσωπική και αρνείστε την παρουσία μου, μαζί με τους τεχνικούς μου συμβούλους.

Μα είναι δυνατόν, σε μια συνεδρίαση με θέμα καθαρά τεχνικό, που δεν αφορά εμένα μόνο προσωπικά, αλλά το μεγάλο πλήθος των μετόχων συμπολιτών μας, που εκπροσωπώ, ως Δήμαρχος, να αποκλείονται οι άνθρωποι που με τις εξειδικευμένες τους γνώσεις, είναι οι μόνοι ικανοί και αρμόδιοι, για να μας βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας ορθής τακτικής, προς το συμφέρον της εταιρείας; Τι έχετε να κρύψετε και γιατί φοβάστε τους ειδικούς; ΄Η μήπως θέλετε δήθεν να καλύψετε με μυστικότητα, όσα κατορθώματά σας συζητούνται καθημερινά από τους συμπατριώτες μας στα καφενεία;

Σας ζήτησα κατ’ επανάληψη, προφορικά και εγγράφως, την έκθεση της εταιρείας, για την κατάσταση των μηχανών του Νήσος Κάλυμνος και μου την αρνείστε πεισματικά, αδικαιολόγητα και προκλητικά, γιατί, όπως γράφετε, ακόμα δεν την έχετε γνωρίσει στα μέλη του Δ. Σ. της εταιρείας! Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αυτό;

Με επιστολή της όμως η παραπάνω εταιρεία, μου γνωρίζει από τις 24-3-2011, ότι σας έχει δώσει την έκθεσή της και με εξουσιοδοτεί να την παραλάβω από σας. Έχουν δηλαδή παρέλθει 10 μέρες τουλάχιστο και ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι σύμβουλοί σας! Αστείο μεν επιχείρημα για την άρνησή σας, αλλά κραυγαλέα απόδειξη για τη δυσλειτουργία της εταιρείας.

Τέλος, χρειάζεται τουλάχιστον αφέλεια, αλλά και θράσος, για να με καλείτε να σταματήσω τις αναλήθειες, όταν σεις βεβαιώνετε αρχικά τον Καλυμνιακό Λαό, ότι δεν υφίσταται πρόβλημα διαχειριστικό και αποκαλύπτονται οι ακάλυπτες επιταγές, προβάλλετε μετ’ επιτάσεως τη δήθεν ανθηρή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ενώ την έχετε υπερχρεώσει δυσβάστακτα, διαφημίζετε καινούργιες ευρωπαϊκές μηχανές του Νήσος Κάλυμνος και αυτές, ακριβοπληρωμένες και άχρηστες, αντικαθίστανται πριν συμπληρωθεί καν ο δεύτερος χρόνος!

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, σοβαρευτείτε. Δεν έχετε άλλα περιθώρια. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Α.Ν.Ε.Κ. και σοβαρές ευθύνες για το Δ.Σ.!

Αν πράγματι επιδιώκετε το πραγματικό συμφέρον της Α.Ν.Ε.Κ., της εταιρείας του Καλυμνιακού Λαού, οφείλετε να μου παραδώσετε άμεσα το έγγραφο που σας έχω ζητήσει, του οποίου άλλωστε το περιεχόμενο δεν μου είναι εντελώς άγνωστο, λόγω της συνεχούς επικοινωνίας μου με τα γραφεία της εταιρείας και άμεσα επίσης, να υποβάλετε την παραίτησή σας, μαζί με όλο του Δ. Σ. της Α.Ν.Ε.Κ, για να μπορέσουμε, έστω και με μεγάλη, αδικαιολόγητη καθυστέρηση, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει.

–Ο–

Δήμαρχος

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: