Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 25/02/2011

Θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης» μεθοδεύουν οι περιφέρειες με την κα Λούκα Κατσέλη

Λούκα Κατσέλη Η αξιοποίηση από τις Περιφέρειες των «Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης» και του «Προγράμματος Κοινωνικής Απασχόλησης – Νέα δράση» συζητήθηκε και αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες της χώρας με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη.

Ουσιαστικά πρόκειται για αποκέντρωση πολύ σημαντικών πόρων, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν αναλογικά σε όλες τις Περιφέρειες.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει με άμεση εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και τη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς κάθε περιοχής.

Ειδικά για το Νότιο Αιγαίο, ο Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε πως θα αποτυπωθούν στο σχεδιασμό με σαφήνεια οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας, ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι που απαιτούνται, με σκοπό, μέσα από αναπτυξιακές συμπράξεις, να ενθαρρύνονται δράσεις για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο δίμηνο, στη διάρκεια του οποίου προωθούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες, βάσει των προτεραιοτήτων που θα τεθούν και στο πλαίσιο πάντα ενός τεκμηριωμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: