Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 13/02/2011

Καινούργια υδρογεώτρηση στη Ψέριμο και υβριδικό σύστημα ΑΠΕ στη Πλάτη προγραμμάτισε το Υφυπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής .

Copy Of pserimos.beachΣτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτο καλεσμένος εκτός από τους 2 βουλευτές Δωδεκανήσων ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  ανέφερε ότι έχει προβλεφτεί να γίνουν έργα τόσο  στην Ψέριμο όσο και στην Πλάτη.

Στην Ψέριμο προβλέπεται να γίνει μια καινούργια υδρογεώτρηση  σημαντική για τους Ψεριμιώτες και στην Πλάτη θα εγκατασταθεί υβριδικό σύστημα ΑΠΕ ( ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Το υβριδικό σύστημα που μελετήθηκε περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες (Α/Γ) και φωτοβολταϊκά (Φ/Β) ως πρωτογενείς πηγές ενέργειας και συσσωρευτές ως διατάξεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι θα υπάρχει αυτόνομη ηλεκτρική ενέργεια σε όσους θα θελήσουν να εγκατασταθούν στο νησάκι χωρίς να εξαρτώνται από άλλα νησιά για την ηλεκτροδότηση τους ή από γεννήτριες που δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: