Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 30/01/2011

Σε δανεισμό της τάξεως των 150 εκ., από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα των Επενδύσεων , προχωρά ο Κώστας Καϊσερλης για τα μεγάλα έργα του νησιού …

Κ. ΚαϊσερληςΔύο μεγάλα στοιχήματα  έχει βάλει , ως φαίνεται , ο Κ. Καϊσερλης . Το ένα είναι  η στήριξη της τοπικής αγοράς και το άλλο η τόνωση της απασχόλησης. Σίγουρα είναι  δυο μεγάλοι στόχοι που ασφαλώς και θα κρίνουν τη θητεία του στη Δημαρχία.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο δήμαρχος της Κω δρομολογεί έναν δανεισμό της τάξεως των 150 εκ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα των Επενδύσεων. Ήδη έγιναν οι  πρώτες  ερευνητικές επαφές, με θετικά αποτελέσματα μιας και  η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου της Κω είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Βέβαια για την έγκριση  του δανείου αυτού είναι απαραίτητη η έγκρισή του από το Δημοτικού Συμβουλίου  με αυξημένη πλειοψηφία και βέβαια η έγκρισή της από το Υπ. Εσωτερικών για να υποβληθεί τελικά στην τράπεζα. Απαραίτητη σαφώς είναι και μια  σοβαρή τεκμηρίωση που θα γίνει από ειδική ομάδα επιστημόνων ως προς την αναγκαιότητα, τη διασφάλιση και κυρίως την οικονομική επιτυχία των στόχων που έχει βάλει ο Δήμος για την κατασκευή μιας σειράς έργων, με σοβαρή απόδοση στο μέλλον.

Τα μεγάλα αυτά έργα που θέλει να δρομολογήσει η Δημ. Αρχή είναι πέραν των πολεοδομικών πρωτοβουλιών, η κατασκευή του νέου νοσοκομείου, των νέων δικαστηρίων, των νέων φυλακών, της στέγασης Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, μιας σειράς σχολείων, του νέου λατομείου και της επέκτασης της μαρίνας, έργα για τα οποία ο Δήμος θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους σε μεγάλο βαθμό από τα αρμόδια υπουργεία και άλλες πηγές, ώστε η επιβάρυνση του Δήμου να είναι η ελάχιστη δυνατή, αλλά ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα για σταθερά και μόνιμα έσοδα από την αξιοποίηση ή τα επενδυτικά οφέλη.

Πρόθεση του κ. Καΐσερλη είναι να κάνει τα έργα αυτά με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου συμπράττοντας παράλληλα με συνεργατικές ομάδες διαφόρων επαγγελματιών, από εργολάβους και επαγγελματοβιοτέχνες μέχρι τους απαραίτητους επιστήμονες και το εργατικό προσωπικό, με ταυτόχρονη ρευστότητα που θα επιφέρουν τα έργα στην τοπική οικονομία.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: