Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 30/01/2011

Σχολή γονέων και στη Κάλυμνο … μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΠΘ με τη Μητρόπολη μας

imageΤο Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων , με στόχο τη στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Παράλληλα προσφέρει με αυτό το τρόπο στους   γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό .

H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ). Στη Κάλυμνο τη πρωτοβουλία αγκαλιάζει η Μητροπολίτης  Λ. Κ. Α  μας κ. κ. Παισιος . Πλαισιωμένος βέβαια από την υπεύθυνη Εκπαιδευτικό  Σχολής Γονέων για την Κάλυμνο  κα. Φράγκου Παναγιώτα.

Στην Κάλυμνο τα προγράμματα (συνολικής διάρκειας 200 ωρών)που θα  παρέχονται από την  Σχολή Γονέων  με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου  Καλύμνου Αστυπάλαιας, τον Δήμο Καλύμνου και το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου και  απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. θα είναι τα εξής

1.Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών

2.Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών

3.Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών

4.Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών

5.Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών

6.Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

7.Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματα καθώς και  φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο , από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα υποβάλλονται: 1)Στο 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Παλιά Λιονταράκια) και 2) Στα Κ.Ε.Π  ,καθημερινά από 9:00 έως 1:30 μμ.

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε ,στην  Εκπαιδευτικό  Σχολής Γονέων για την Κάλυμνο  κ. Φράγκου Παναγιώτα, Τηλ 2243051404 και 6938808036 ή στον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων του Νομού στην Ρόδο κ. Ιωαννίδη Μιχαήλ τηλ 2241031727

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: