Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 22/01/2011

Προσπάθεια απαξίωσης του Δ.Σ. …; Ούτε το καρδιακό επεισόδιο , ούτε το καινούργιο “ντεκόρ” , επηρέασε την “τακτική” του κ. Ρούσσου …

 

P1190028Πρώτη εμφάνιση του κ. Ρούσσου στο ανανεωμένο Δ.Σ. με την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης   μετά μάλιστα την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε.. .

Στο πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης «Εξουσιοδότηση κ. Ι. Κάνη, βουλευτή Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Καναδά, για τη διερεύνηση και πρόταση στον Δήμο Καλυμνίων, συστημάτων αφαλάτωσης υψηλής τεχνολογίας» απ ότι μαθαίνουμε  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησε να “πιάσει το ταύρο από τα κέρατα”, αλλιώς  δε δικαιολογούνται οι απρεπείς εκφράσεις που εκστόμισε  . Οι εκφράσεις και η συμπεριφορά του δεν ήταν η προσήκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Με αιχμές ,αλαλαγμούς ,βαριές κουβέντες ,ασυναρτησίες, και απαράδεκτες εκφράσεις κατά του συμπατριώτη μας βουλευτή Καναδά Γιάννη Κάννη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή βράδυ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Ρούσσος. 

Πολύ μιλούν για προσχεδιασμένη αποχώρηση ,αφού ο κ. Ρούσσος προφανώς δεν ήθελε να συμμετάσχει σε μία συζήτηση για ένα θέμα ,που ο χειρισμός του κατά την περίοδο που ήταν αυτός Δήμαρχος ,τον αφήνει έκθετο.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρούσσος με την έναρξη της συνεδρίασης έθεσε διαδικαστικό θέμα επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την πρόθεση του, να μην υποβληθούν γενικές ερωτήσεις όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και επειδή ο κ. Κάννης αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας,δεν αισθανόταν καλά και δεν θα μπορούσε να παραμείνει επί μακρόν στην αίθουσα,

Και ενώ μετά από πρόταση του Γ.Γαλουζή το θέμα διευθετήθηκε με την απόφαση οι ερωτήσεις να τεθούν στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων του πινακίου ,ο κ. Ρούσσος με την αναφώνηση του θέματος σηκώθηκε όρθιος και εκτός εαυτού με κραυγές , άρχισε να επιτίθεται κατά του Γιάννη Κάννη λέγοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί να εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ Καλύμνου ένας Καναδός βουλευτής

Αμέσως μετά, ο κ. Ρούσσος αποχώρησε κραυγάζοντας για χούντα που θέλει να επιβάλλει ο κ. Γαβαλάς στη λειτουργία του ΔΣ ,ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη είπε «δεν θα δεχθώ το παιχνίδι σας να παρουσιάζεσαι εσύ ο καλός και ο Γαβαλά ο κακός».

Τον κ. Ρούσσο κατά την αποχώρηση του ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης του, αλλά και 5-6 άτομα μέλη της Παράταξης του που βρισκόντουσαν στην αίθουσα και προφανώς συμμετείχαν και αυτά ως «χειροκροτητές» στην προσχεδιασμένη αποχώρηση του κ. Ρούσσου. Μάλιστα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε όταν μία νεαρή υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με την Παράταξη του κ. Ρούσσου, μόλις έλαβε το λόγο ο κ. Κάννης άρχισε να κραυγάζει μέσα στην αίθουσα «σταμάτα ,είσαι εκτός θέματος».

Μετά την αποχώρηση του κ. Ρούσσου και της Παράταξης του η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικα

Πηγή : Kalymnos-news / Saturday, 22 January 2011 09:17

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: