Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 21/01/2011

“Κινητικότητα” πάλι γύρω από τα υδροπλάνα … Έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο . . .

YdroplanaΑφορμή για τη κινητοποίηση  ήταν  επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του  ο υφυπουργός Τουρισμού  από εκπροσώπους εταιρείας Υδροπλάνων. Η εταιρία  ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί  στην Ελλάδα και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την ταχύτερη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου ώστε να διευκολυνθεί η έναρξη των   πτήσεων . . .

Όπως αναφέρει ο κ. Νικητιάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέππα και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Βούγια, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα το σχέδιο νόμου που θα υπογραφεί και από τον υπουργό  Θαλασσίων Υποθέσεων Ι. Διαμαντίδη θα κατατεθεί στη Βουλή.
«Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκα και με τον κ. Διαμαντίδη, είχα εκτενή συζήτηση μαζί του και μου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει καταρτιστεί  και πρόκειται να εισαχθεί στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση. Από την ενημέρωση που είχα διαπίστωσα ότι θα λειτουργήσουν σύντομα υδατοδρόμια στη Ρόδο, την Κω, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Κάλυμνο, την Πάτμο και τη Χάλκη. Σε επικοινωνία που είχα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Βλάμη, ζήτησα να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα και  η αδειοδότηση υδατοδρομίου στη Λέρο κατ΄ αρχήν και στη συνέχεια στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.
Αυτό, σαφώς θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη του τουρισμού σε περιοχές που δεν υπάρχει αεροδρόμιο ή που το υφιστάμενο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν» αναφέρει ο κ. Νικητιάδης.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: