Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 16/01/2011

Αναβλήθηκε για τις 5 Μαϊου 2011 η εκδίκαση της έφεσης που υπέβαλε ο Δήμαρχος Γ.Ρούσσος κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ρόδου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κατά συγχώνευση 8 μηνών για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

 

τριμελές εφετείο Ρόδου

Η εκδίκαση της υπόθεσης περιλαμβανόταν στο πινάκιο της περασμένης Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2011 και προερχόταν εξ αναβολής από τις 7 Οκτωβρίου 2010 λόγω της Πανελλήνιας απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων (η γραμματέας του δικαστηρίου) αλλά και την αποχής των δικηγόρων Κω-Καλύμνου.

Η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου για τις 5 Μαΐου 2011, αφού κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά του μηνυτή Γιώργου Θανάτση, με το αιτιολογικό ότι ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι η καταδικαστική απόφαση για τον κ. Ρούσσο αφορούσε στην υπόθεση του θαλάμου αποσυμπίεσης δυτών του Νοσοκομείου Κάλυμνου, και τα όσα είχε καταθέσει ενόρκως σε βάρος του κ. Θανάτση σχετικά με τη λειτουργία του όταν ήταν διοικητής του Νοσοκομείου.

Ο κ. Ρούσσος στην κατάθεση του εκείνη στις 14 Οκτωβρίου 2003, απέδωσε αποκλειστικές ευθύνες στον Γιώργο Θανάτση για την μη λειτουργία του θαλάμου αποσυμπίεσης προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσει για αναπηρίες που υπέστησαν κάποιοι δύτες ,λόγω της μη δυνατότητα χρησιμοποίησης του θαλάμου.

Βέβαια όλα τα παραπάνω τόσο με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και με τα στοιχεία που παρουσίασαν και τα έγγραφα που προσεκόμισαν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής κατά την ακροαματική διαδικασία (σε πρώτο βαθμό) της 3ης Μαρτίου 2010 στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου , αποδείχθηκαν ότι ήσαν αβάσιμα ,ανακριβή και ψευδή.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ,ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και για τα 2 αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης ,ενώ ζήτησε την επιβολή ποινής 10 μηνών για κάθε αδίκημα.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου και για τα 2 αδικήματα με επιβολή ποινής 6 μηνών και 4 τεσσάρων αντίστοιχα και κατά συγχώνευση 8 μηνών ,με τριετή αναστολή. Από τον καταδικασθέντα Γ.Ρούσσο υποβλήθηκε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης η οποία θα εκδικαζόταν στις 7 Οκτωβρίου 2010, αλλά για τους λόγους που προαναφέρθηκαν αναβλήθηκε για τις 13 Ιανουαρίου 2011,για να δοθεί εκ νέου αναβολή λόγω της πρόσφατης περιπέτειας υγείας του κ. Ρούσσου για τις 5 Μαϊου 2011

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: