Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 30/12/2010

Ευχές …

clip_image002

Ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ Γαλουζής A. Ιωάννης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και με υγεία και ευτυχία το 2011

_________________________________________________

gcard

Γιάννης Γ. Βαληνάκης
τ. Υφυπουργός Εξωτερικών & Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

Πρωτοχρονιάτικα Μηνύματα :

Γιάννη Βαληνάκη  , Μίκας Ιατρίδη , Νίκου Πούλιου

Γιάννης Γ. Βαληνάκης  
τ. Υφυπουργός Εξωτερικών & Βουλευτής Δωδεκανήσου

Αγαπητές Δωδεκανήσιες, Αγαπητοί Δωδεκανήσιοι

Για τη νέα χρονιά θέλω να στείλω σε όλες και όλους τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία και δύναμη. Αφήνουμε πίσω το 2010, μία πολύ δύσκολη χρονιά και καλωσορίζουμε το 2011 με την ελπίδα το νέο έτος η κατάσταση να βελτιωθεί. Φοβούμαι, όμως, ότι η αβεβαιότητα και οι δυσκολίες θα συνεχιστούν. Δεν είδαμε την κυβέρνηση τον χρόνο που πέρασε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Προσδοκίες διαψεύστηκαν, ευκαιρίες χάθηκαν, λανθασμένες αποφάσεις ελήφθησαν. Κανείς δεν θέλει τον ρόλο του αγγελιοφόρου κακών ειδήσεων, όμως η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε.

Εδώ στον τόπο μας, πέρυσι ζητούσαμε τα Δωδεκάνησα να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των κυβερνητικών πολιτικών. Αντ’ αυτού ήρθε ο Καλλικράτης με την έδρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου και τη Ρόδο να παραμερίζεται ακόμη μια φορά. Τα προβλήματα στον τόπο μας μεγάλωσαν, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη συρρικνώθηκαν, οι προκλήσεις μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη εντάθηκαν.

Ο μόνος δρόμος για ελπίδα και προοπτική είναι άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Συνετή και υπεύθυνη πολιτική με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη. Επιπλέον, σε τοπικό επίπεδο συστράτευση και ενότητα. Ας μη μείνουμε στα συνήθη ευχολόγια που ακούγονται στο έμπα κάθε χρονιάς. Ας κάνουμε πράξη το 2011 την ευχή για συνένωση και σύμπνοια όλων με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των Δωδεκανησίων. Προσωπικά δεσμεύομαι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους και καλό κουράγιο.

_________________________________________________________

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν.Δ. ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ

Ένας χρόνος φεύγει, ένα καινούριος ανατέλλει.

Ο χρόνος που πέρασε, θα μείνει χαραγμένος με μελανά γράμματα στη μνήμη κάθε έλληνα. Με ταχύτητα φωτός, οι συμπατριώτες μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και φορτώθηκαν με ασυνήθιστες και βαριές ευθύνες. Κεκτημένα αγαθά όπως η εργασία, η παιδεία, η υγεία υποτιμήθηκαν. Αξίες όπως η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, η πρόοδος, η ευημερία, απεμπολήθηκαν. Οι άνθρωποι στερήθηκαν βασικά αγαθά, ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια, αλλά και το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Η έμφυτη αισιοδοξία και το πλατύ χαμόγελο που χαρακτήριζαν αυτό τον λαό, εξανεμίστηκαν.

Η Ανατολή του Νέου Χρόνου προβάλει στη σκιά της βαθειάς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από τα αδιέξοδα. Η ανεργία που έφθασε σε ύψη ρεκόρ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η απαξίωση της εκπαίδευσης, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η μείωση μισθών και συντάξεων, η ασύδοτη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μας, η πλήρης απαξίωση της νεολαίας μας, αποτελούν φαινόμενα καθημερινά.

Δεν επέλεξαν οι νέοι να μείνουν άνεργοι με πανεπιστημιακά πτυχία. Δεν επέλεξαν οι πολίτες να ζουν σε κόσμο αντιφάσεων και αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Δεν επέλεξαν οι πατριώτες να βιώνουν εμπόλεμη κατάσταση σε περίοδο ειρήνης. Ούτε να ζουν υπό την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων και υπό τον φόβο περαιτέρω φτώχιας και εξαθλίωσης.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση δεν αλλάζει αυτομάτως. Χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων ενάντια σε όσα συμβαίνουν, φραγή στον αυταρχισμό και αναθεώρηση καταστάσεων. Μα πάνω απ’ όλα, χρειάζεται σύνεση, ομοψυχία και αγάπη στους συμπατριώτες μας. Διότι ο κόσμος ψήφισε πολιτικούς για να τους λύσουν προβλήματα και όχι για να τους στείλουν σε θυσιαστήριο κατ’ εξακολούθησιν.

Κάθε Πρωτοχρονιά, αποτελεί τη συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Η φετινή μας προσπάθεια, ας αναλωθεί στην αγάπη προς τον πλησίον μας, τον αλτρουισμό, την αλληλεγγύη, ώστε να ξαναβρούμε τη χαμένη αισιοδοξία μας. Να πορευθούμε ξανά σε κανόνες που μας ταιριάζουν και μας καταξιώνουν ως έλληνες. Εύχομαι σε όλους υγεία, προκοπή, ομοψυχία και δημιουργικότητα. Τέλος υπόσχομαι στους συμπολίτες μου, από τη θέση που υπηρετώ να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά τους.

Γιατί το αξίζουν. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

_____________________________________________________

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΙΟΥ , Μέλος Πολιτικής Επιτροπής  Νέας Δημοκρατίας

Πολιτευτής ΝΔ Δωδεκανήσου 

Το 2010 συνειδητοποιήσαμε ότι ζούσαμε σε μια επίπλαστη πραγματικότητα, σε ένα παραμύθι φτιαγμένο από έπαρση, εγωισμό και αλαζονεία, χωρίς σκοπό και κοινωνικό στόχο. Κινούμασταν στον εφήμερο πλουτισμό, χωρίς βάσεις και θεμέλια. Είδαμε να χάνουμε, όχι μόνο εισοδήματα, αλλά δικαιώματα, που αποκτήθηκαν μετά από πολλές θυσίες και μακροχρόνιους αγώνες.

Το 2011 προβλέπεται έτος ανακατατάξεων. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή τόσο ως έθνος όσο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτές τις στιγμές οφείλουμε όλοι να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα και πραγματικές λύσεις στα προβλήματα. Να συλλογιστούμε, ξεφεύγοντας από την εύκολη κριτική, να αποδώσουμε ευθύνες, αντικειμενικά και ανιδιοτελώς και μετά την αυτοκριτική μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

Από καρδιάς Χρόνια πολλά με υγεία, όνειρα και χαμόγελα για ένα έτος με Δημιουργικές και Καινοτόμες ιδέες, Παραγωγικότητα και Αποτελεσματικότητα. Με την πρώτη ανατολή του έτους ας ξεκινήσει στις καρδιές όλων μας το ταξίδι προς την ελπίδα για αλλαγή…

Νίκος Πουλιού

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: