Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 12/12/2010

Έπεσαν “Καμπάνες” σε δημάρχους …

Δημαρχείο Καλύμνου  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου βρέθηκαν δύο νυν και ένας τέως δήμαρχοι νησιών οι οποίοι και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για τις υποθέσεις που κατηγορούνταν. Πρόκειται για τον δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη, ο οποίος μάλιστα ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις, τον δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Καμπόσο και τον τέως δήμαρχο Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, οι οποίοι συνολικά «μοιράστηκαν» 49 μήνες φυλάκισης.


  Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης, κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος, ενώ απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Ένοχος για παράβαση καθήκοντος όμως, κρίθηκε και ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Καμπόσος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ τη μέρα, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος και χρηματική ικανοποίηση 100 ευρώ, ενώ η έφεση της υπόθεσης έχει αναστέλλουσα δύναμη.
  Η υπόθεση αφορούσε στην έκδοση δικαιολογητικών από το Δήμο Πάτμου, για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τέλος, σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε και ο τέως δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης, κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση αφορούσε στην τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων σε παραλία του νησιού για τους οποίους δεν υπήρχε σχετική αδειοδότηση.

πηγή: Δημοκρατική

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: