Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 10/12/2010

Ημερίδα από το αρχαιολογικό καναδικό ινστιτούτο , μετά τις εορτές , για τα αρχαία της Καλύμνου … Θετική προοπτική για ανασκαφές στη Κάλυμνο !

DSC01515Συνάντηση είχε ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης  με τον  κ. Ιωάννη Κάνη στην Αθήνα, και τον Υπουργό  Εμπορίου του Καναδά. Παράλληλα συνάντησε μαζί με τον κ. Κάνη την Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα κ.Renata Wielgosz, τον Διευθυντή του Καναδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. David Rupp και συζήτησαν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, αρχαιολογικών ανασκαφών στο νησί μας.

Τόσον η κα Πρέσβης , όσον και ο διευθυντής του Καναδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Διακομιχάλη, τις προσεχείς εβδομάδες μετά τις εορτές να οργανωθεί ημερίδα από το αρχαιολογικό καναδικό ινστιτούτο, στην οποία θα παρουσιαστούν οι καλυμνιακοί αρχαιολογικοί θησαυροί  και θα καταρτιστεί πρόγραμμα δράσης και σειράς ενεργειών για παρεμβάσεις ανασκαφικού περιεχομένου στο νησί μας.

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μιας και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με χρηματοδότηση της Καναδικής κυβέρνησης , ταυτόχρονα θα αναδειχτούν νέα αρχαιολογικά αξιοθέατα .

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: