Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 29/11/2010

Ξαναδημοσιεύουμε επίκαιρο άρθρο, έγκυρης Ροδιακής εφημερίδας, αναφορικά με το έργο του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής …

20 υποθέσεις που έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και 11 που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω περιλαμβάνονται στον ογκώδη φάκελο με στοιχεία και 749 πορίσματα πέντε ελεγκτικών μηχανισμών που παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε, προκειμένου να τεκμηριώσει τις αιτιάσεις του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μη δικαστικής διευθέτησης περισσοτέρων από 450 υποθέσεων που αφορούσαν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες δημοσίων λειτουργών και επίορκων υπαλλήλων.

Η λίστα με τις 427 υποθέσεις που διερευνήθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή συνοδεύτηκε από λιτή επιστολή του κ. Ρακιντζή, απάντηση στη δυσφορία που εκφράστηκε από τον ανώτατο εισαγγελέα για την αοριστία των καταγγελιών του. Οι υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται σε εκθέσεις, πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχους των σωμάτων επιθεώρησης από το 2004 μέχρι σήμερα και σχετίζονται με τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπαλλήλων, οργάνων και λειτουργών του δημόσιου τομέα.

Στην επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, περιλαμβάνεται συνημμένη κατάσταση 749 υποθέσεων -συνολικά οι υποθέσεις που απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεπερνούν τις 1.170- που έχουν κοινοποιηθεί από τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου και τη Διεύθυνση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αναλυτικά, στα χέρια της Εισαγγελικής Αρχής του Αρείου Πάγου βρίσκονται στοιχεία (ημερομηνίες κατάθεσης των φακέλων στη Δικαιοσύνη κ. ά.) από 194 πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεώρησης, 53 του Σώματος Επιθεωρητών Μεταφορών, 294 των Επιθεωρητών Υγείας, 106 Περιβάλλοντος και 102 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στις ετήσιες εκθέσεις του τα τελευταία χρόνια, ο Γενικός Επιθεωρητής είναι ιδιαίτερα καυστικός σχετικά με τους βραδείς ρυθμούς της Δικαιοσύνης, αλλά και τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται κατά επίορκων λειτουργών του Δημοσίου, με σημείο αιχμής το γεγονός ότι οι κρίσεις των πειθαρχικών συμβουλίων είναι ιδιαίτερα επιεικείς.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, όπως έγινε γνωστό, προώθησε τον φάκελο με τα στοιχεία στις κατά τόπους εισαγγελίες, με την παραγγελία να διευρευνηθούν κατά προτεραιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη Βουλή ο κ. Ρακιντζής είχε αναφέρει ότι "υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρ’ όλη την πείρα μου", ενώ είχε τονίσει: "Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών; Μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν". Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει την αντίδραση του Ι. Τέντε, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι καταγγελίες, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Ρακιντζής κατέθεσε σχετικά.
Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι περισσότερες από τις 31 υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε με το έγγραφο του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ Ρακιντζής έχουν δρομολογηθεί από τις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Ρόδου και Κω ενώ αυτές που καθυστερούν πρόκειται να επισπευστούν.

πηγή : “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ”

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: