Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 10/10/2010

Το πρόγραμμα της παράταξης του για την παιδεία μας έστειλε ο Δημήτρης Διακομιχάλης

Διακομιχάλης Δημήτρης Ομολογουμένως το πρόγραμμα της παράταξης του Δημήτρη Διακομιχάλη  για την παιδεία είναι αξιοσημείωτο. Προβλέπει μεταξύ άλλων Δημόσια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη , ελεύθερα δίκτυα ιντερνέτ στα σχολεία , Σχολή Γονέων στο Χωριό , Εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονο διδακτικό υλικό, Αναβάθμιση των αυλών των σχολείων ,  Σχολή Εμπορικού Ναυτικού , κ.α. …. 

Δείτε και μόνοι σας :

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η μόρφωση είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής που μπορούμε να δώσουμε στους νέους μας. Είναι ζήτημα επιβίωσης για το νησί μας να επενδύουμε στον άνθρωπο, στη μόρφωση και την εκπαίδευσή του

Για μας λοιπόν είναι πρωταρχικό :

·Να συνδέσουμε τα σχολεία με την κοινωνία και τον περιβάλλοντα χώρο.

·Να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον στα σχολεία θελκτικό προς τους νέους.

-Να μετασχηματίσουμε τα σχολεία με τις υποδομές τους σε τοπικά κέντρα γνώσης και πολιτισμού (βιβλιοθήκες με ηλεκτρονική πρόσβαση, χώροι πολιτισμού, άθλησης και αναψυχής).

-Να λειτουργήσουν ως κέντρα κατάρτισης ενηλίκων με προγράμματα δια βίου μάθησης.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε :

1. Αναψηλάφηση και επικαιροποίηση των συμβάσεων του ΟΣΚ που αφορούν το κτίριο του Καρπάθιου Δημοτικού Σχολείου και το κτίριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της Ψιλιανής. Είναι απαράδεκτο για οκτώ χρόνια τα σχολεία αυτά να έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ η εκπαίδευση έχει απόλυτη ανάγκη από κτίρια και αίθουσες.

2.Εξοπλισμός σχολείων – εκσυγχρονισμός του παιδαγωγικών εργαλείων . Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την προμήθεια και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των σχολείων. Σε όσα σχολεία υπάρχουν εργαστήρια πληροφορικής έχει γίνει η προμήθεια των υπολογιστών πριν από οκτώ χρόνια. Ο εξοπλισμός αυτός είναι παλαιός και επιβάλλεται η αντικατάστασή του.

Αυλές και εγκαταστάσεις των σχολείων

Ανάπλαση σχολικών αυλών. Κήποι για εκπαίδευση, γήπεδα για άθληση, παιδικές χαρές, καθιστικά με φιλικά υλικά προς τα παιδιά και το περιβάλλον μπορούν να επιστρατευτούν για να κάνουν πιο ελκυστικές στους μαθητές και στους περίοικους τις σχολικές αυλές. Θα γίνει προσπάθεια να οργανωθούν οι αυλές σε «μικρές γειτονιές», καθεμία από τις οποίες θα προσφέρει αθλητικές δραστηριότητες, αλλά όλες θα οργανώνονται σε ένα αρμονικό ενιαίο σύνολο (γήπεδα μπάσκετ, κήποι εκπαίδευσης, αμφιθέατρο, καθιστικά, παιδική χαρά). Με την αστικοποίηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ένα πρόγραμμα σαν το γνωστό : “Πρασινίζοντας τις αυλές των σχολείων” να έδινε μια ανάσα ζωής σε αρκετές γειτονιές. Ταυτόχρονα μπορούν έτσι να αξιοποιηθούν και για την οργάνωση συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μαθητές και όχι μόνο.

Δημιουργία ελευθέρων ασύρματων δικτύων στα σχολεία.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις των σχολείων μπορούν να αξιοποιηθούν με τη προσθήκη κεραιών στα σχολικά κτίρια ώστε οι μαθητές, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, να έχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην πληροφόρηση και την επικοινωνία που αυτό προσφέρει.

Πνευματικό κέντρο – Δημόσια ψηφιακή βιβλιοθήκη

Πνευματικό κέντρο αντάξιο του σκοπού του. Ήδη μια μεγάλη ποσότητα από επιστημονικά συγγράμματα καθώς και κλασσικά λογοτεχνικά βιβλία υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Με την αναβάθμιση του χώρου σε ένα χώρο σπουδής η νεολαία μας θα μπορεί να βρει ένα χώρο μελέτης ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών. Άλλωστε ήδη το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με τη συνεργασία των ΑΕΙ στη διάθεση περίπου 11.000 επιστημονικών βιβλίων που θα βρίσκονται με ηλεκτρονική μορφή στο Διαδίκτυο. Ταυτόχρονα ως ακριτικό νησί θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, το πνευματικό κέντρο ως δημόσια βιβλιοθήκη με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται .

Σχολείο Ψερήμου

Στήριξη της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε με την από απόσταση εκπαίδευση ως παραρτήματος του Εσπερινού Γυμνάσιο της Ψερήμου.

Το σχολείο της Ψερήμου πρέπει και μπορεί να γίνει πνευματικός, πολιτιστικός και αθλητικός πνεύμονας του νησιού. Μέσα στους σκοπούς μας είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου .

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 

· Σχολή Γονέων στη Χώρα

Δημιουργία σχολής Γονέων στη Χώρα Καλύμνου για τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, αλλά και της οικογένειας που δοκιμάζεται ως θεσμός.

· Κέντρο Κατάρτισης Ενηλίκων .

Με τη συνεργασία κοινωνικών φορέων θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου κατάρτισης ενηλίκων σε ειδικότητες χρήσιμες για το νησί.

· ΑΚΑΔΗΜΙΑ Εμπορικού Ναυτικού

Άμεσα θα επιδιώξουμε την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η οποία αποτελεί αναγκαιότητα για το νησί μας.

· σχολή Δυτών

Άμεση λειτουργία της σχολής Δυτών η οποία παραμένει εδώ και τέσσερα χρόνια κλειστή.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: