Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 24/09/2010

Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου παίρνει δημόσια θέση για τα δρώμενα στο Νοσοκομείο Καλύμνου …

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πειραιάς: 24 – 09 – 2010

Υπουργείο Υγείας Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς & Αιγαίου, μετά την ενημέρωση που είχε χθες, 23-9-2010 από τον Διοικητή του Γ.Ν. – Κ.Υ. Καλύμνου, κ. Σακελλαρόπουλο, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της πρόσφατης δημοσιότητας, επισημαίνει τα παρακάτω:

1ον / Αποκλειστικά θεσμική ευθύνη και μέριμνα της 2ης Υ.ΠΕ. αποτελεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλύμνου, προς όφελος της παροχής υψηλού επιπέδου φροντίδας Υγείας στον πληθυσμό του νησιού και γενικότερα προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

2ον / Για όλα τα ζητήματα καταγγελιών ή ενστάσεων εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλύμνου που αφορούν προβλήματα Προμηθειών ή κρίσεων Γιατρών, η Διοίκηση της Υ.ΠΕ. αναμένει τις λεπτομερείς γραπτές αναφορές του Διοικητή και του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, όπως και τα πορίσματα των αρμόδιων Αρχών, στις οποίες ενδεχομένως παραπέμφθηκαν (Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Εισαγγελέας, κλπ.), για να τα εξετάσει και ν’ αποφασίσει αρμοδίως.

3ον/ Κρίνουμε επιεικώς απαράδεκτο το γεγονός εμπλοκής της λειτουργίας του Νοσοκομείου με οποιεσδήποτε διαδικασίες εκλογικού ή προεκλογικού χαρακτήρα, ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών. Εξίσου απαράδεκτη κρίνεται και η στάση και συνεχής παρουσία και  συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου σε δημόσιες έριδες, πολιτικές ή κομματικές αντιπαλότητες στα ΜΜΕ, άσχετες με το θεσμικό του ρόλο και τις νόμιμες αρμοδιότητές του.

4ον/. Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου να περιφρουρήσει, μαζί με τ’ άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, την   εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αποπλέκοντας το από οποιεσδήποτε άλλες διενέξεις και να περιοριστεί αυστηρά στο ρόλο και τις νόμιμες αρμοδιότητές του, ως Διοικητής του Νοσοκομείου.

Τέλος, τονίζουμε ότι η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. δεν πρόκειται περαιτέρω ν’ ανεχθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα παραπάνω, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υπονόμευση της αξιοπιστίας και του κύρους του Νοσοκομείου καθώς και την διατάραξη της λειτουργίας του.

Κοινοποίηση:

1.    Υπουργό ΥΥΚΑ, κ. Αν. Λοβέρδο

2.    Υφυπουργό ΥΥΚΑ, κ. Μ. Τιμοσίδη

3.    Γεν. Γραμματέα Υγείας, κ. Ν. Πολύζο

4.    Μ.Μ.Ε. Καλύμνου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: