Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 22/09/2010

Νέο ταχύτατο πλοίο νέας γενιάς δρομολογεί η Blue Star στη περιοχή . . .

BLUESTAR_[1] «Πάτμος» θα ονομάζεται το νέο πλοίο που θα δρομολογήσει στα Δωδεκάνησα η Blue Star το 2012.

Θα προηγηθεί η παράδοση του πλοίου ΔΗΛΟΣ που κατασκευάζεται, στα ναυπηγεία Daewoo της Κορέας. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 137 εκ. ευρώ για τα 2 πλοία.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στα Δωδ/σα και να προσφέρουμε συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες», δήλωσε ο διευθυντής κ. Θεοδωράτος. Το νέο απόκτημα της εταιρείας θα κάνει δρομολόγια και σε μικρά νησιά όχι όμως στην άγονη γραμμή την οποία καλύπτει το «Διαγόρας».

«Πρόκειται για ένα πλοίο νέας γενιάς, ταχύτατο που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής».

Το Πάτμος θα έχει μήκος 145 μ. και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 26, 5 μίλια. Θα μεταφέρει 2.300 επιβάτες. 50 Ι.Χ. ή 50 φορτηγά και 150 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Θα διαθέτει αρκετές καμπίνες για τους επιβάτες και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μπαρ, καφετέριες, Night Club, αίθουσα συνεδρίων, καμπίνες για κατοικίδια, αναρρωτήριο, εστιατόριο A la Carte, Self – Service κ.ά.

«Δεν αποκλείουμε να παραμείνει στη γραμμή και το ‘Διαγόρας’ καθώς δεν θεωρούμε πως πρέπει να φύγει αφού εξυπηρετεί την άγονη γραμμή», είπε ο κ. Θεοδωράτος. Με την δρομολόγηση του νέου σκάφους η Blue Star επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που δέχεται, μετά την κάθοδο στα Δωδ/σα της ‘Hellenic Sea Ways».

Στα 8 χρόνια δραστηριότητας της Blue Star έγιναν 5.000 δρομολόγια, μεταφέροντας 4.781.663 επιβάτες, 785.786 Ι.Χ. και 366.660 φορτηγά.

Το όνομα «Πάτμος» έφερε ένα από τα πλοία της ΔΑΝΕ και πέρασε και αυτό στην ιδιοκτησία της Blue Star όταν έγινε ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: