Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 24/08/2010

Στο “Zougla.gr” του Τριανταφυλλόπουλου “οι παρανομίες” στο ΧΥΤΑ : “Ανύπαρκτες εργασίες πιστοποιούσαν εδώ και περίπου έναν χρόνο οι τοπικοί άρχοντες στην Κάλυμνο …”

XYTA Καλύμνου Ανύπαρκτες εργασίες πιστοποιούσαν εδώ και περίπου έναν χρόνο οι τοπικοί άρχοντες στην Κάλυμνο, με αφορμή τη δημιουργία ΧΥΤΑ, σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην δημάρχου Καλύμνου και επικεφαλής της τοπικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Διακομιχάλη, κατά της νυν δημοτικής Αρχής.

Το έργο για τη δημιουργία ΧΥΤΑ εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου με προϋπολογισμό 3.376.929,48 ευρώ και την εργολαβία του κέρδισε – ανέλαβε ο κος Κρούσκος της εταιρείας 3Κ Τεχνική Α.Ε., υπογράφοντας σύμβαση στις 06/06/2007.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2009, είχαν εξοφληθεί 958.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Στις 14 Ιουνίου, όμως του ίδιου έτους, το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα και διεκόπησαν οι χρηματοδοτήσεις.
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2009, ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και ο εργολάβος – μηχανικός Τάτσης Ιωάννης με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατέθεσαν πως είχαν εισπραχθεί παράνομα 500.000 ευρώ, χωρίς να έχουν εκτελεστεί οι ανάλογες εργασίες.
Κατά τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2010, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τοπογράφος μηχανικός, Μανώλης Ολιμπίτης, αποτύπωσε τις εκτελεσθείσες εργασίες στον χώρο του ΧΥΤΑ.
Μετά από έναν μήνα ακριβώς, τον Μάρτιο του 2010, με απόφαση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ιωάννη Αλαβάνου, ορίζονται για την έρευνα δύο πραγματογνώμονες, ο κ. Αναστάσιος Φλώκος και ο κ. Γιάννης Ταρναράς. Το πόρισμα ολοκληρώθηκε τρεις μήνες μετά και κατετέθη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το οποίο επί της ουσίας ήταν η δικαίωση στις καταγγελίες που είχαν ξεσπάσει.
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Διακομιχάλη ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος κατά 73 % από το πόρισμα, καθώς ο ίδιος μίλησε για επιπλέον 500.000 ευρώ που καταβλήθηκαν για έργα που δεν έγιναν, ενώ το πόρισμα κάνει λόγο για 354.000 ευρώ.

Η έκθεση- πόρισμα πραγματογνωμοσύνης των εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ για τον ΧΥΤΑ Καλύμνου σε σχέση με τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν από αρκετό καιρό ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, κατά της δημοτικής αρχής Γιώργου Ρούσσου, μπορεί να αναφέρει απόκλιση μερικών χιλιάδων ευρώ, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και την παρανομία στο όνομα του έννομου συμφέροντος.
Εντωμεταξύ στο νησί βρίσκεται από την Δευτέρα ο επιθεωρητής του Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πολιτικός μηχανικός, Δημήτρης Λούρμας προκειμένου να διερευνήσει το τεράστιο αυτό ζήτημα.
Οι καταγγέλλοντες εγγράφως σήμερα ζήτησαν από τον Δήμαρχο Καλυμνίων ότι θέλουν να συναντήσουν τον επιθεωρητή για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν και την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της περιφέρειας για το θέμα αυτό.
Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, πάντως εάν δεν κληθούν οι καταγγέλλοντες να καταθέσουν η όποια θέση του επιθεωρητή θα δημιουργήσει πάρα πολλά ερωτηματικά.

Πηγή: www.zougla.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: