Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 02/07/2010

Δέσμευση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , κ. Λούκα Κατσέλη, για τη δρομολόγηση του «μεταφορικού ισοδύναμου» …

 

Ακτοπλοΐα Στη συζήτηση στην βουλή τη Πέμπτη 1/7  πάνω στην επίκαιρη ερώτηση ,  υπήρξε δέσμευση της Υπουργού για το «μεταφορικό ισοδύναμο». Την Ερώτηση  κατέθεσε πριν από μερικές μέρες στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ζωϊδης.

Το αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Υπουργός , θα  σημαντικό κυρίως για τη νησιωτική περιοχή της Δωδεκανήσου μιας και ανοίγει νέους ορίζοντες  για τις τοπικές νησιωτικές οικονομίες. Ειδικά σε αυτή τη  χρονική περίοδο που είναι  δύσκολη για όλους.
Στην διάρκεια της συζήτησης, η Υπουργός, δεσμεύτηκε προσωπικά, μετά την παρέμβαση του κ. Νίκου Ζωίδη, ο οποίος με αυστηρότητα καταλόγισε (σε υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες) καθυστέρηση σε ότι αφορά την εφαρμογή και την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ότι μέσα στο Φθινόπωρο το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου θα ρυθμιστεί τόσο στην θεσμική του εφαρμογή όσο και στο οικονομικό σκέλος με την στήριξη από τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Βέβαια υπήρξε  διευκρίνηση από την Υπουργό, ότι θα εκπονηθεί μελέτη,  το ερχόμενο Φθινόπωρο,χάρη στη οποίαθα προσδιοριστεί η μεθοδολογία για την  εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: