Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 22/06/2010

Με την εισήγηση του Καλύμνιου Βουλευτή του Καναδά και πρώην υφυπουργού Βιομηχανίας , κ. Γιάννη Κάννη , το κοινοβούλιο του Καναδά αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το αίτημα της Ελλάδας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στη Τουρκία.

john-cannis

Με την καμπάνια που είχε εγκαινιάσε ο βουλευτής Γιάννης Κάννης   υπέρ του  εκ νέου ανοίγματος της  της ιστορικής  Θεολογικής σχολής της  Χάλκης η οποία έκλεισε από τις τουρκικές αρχές το 1971.

 “We must urge the Turkish Government to respect the international democratic principle of freedom of religion and re-open the Theological Institute in Halki,” said Mr. Cannis, during Statements in the House of Commons. The Member of Parliament for Scarborough Centre encouraged the government to support the international campaign to re-open the Orthodox Theological Institute, which was the primary place of training and education for many prominent scholars of the Orthodox faith. "Πρέπει να παροτρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τη διεθνή δημοκρατική αρχή της ελευθερίας της θρησκείας και να ανοίξουν εκ νέου τη Θεολογική Σχολή  της Χάλκης», τόνιζε  ο κ. Κάννης , κατά τη διάρκεια ομιλιών  στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά.

Και τελικά τα κατάφερε , το Κοινοβούλιο του Καναδά πήρε απόφαση και … ενθαρρύνει την κυβέρνηση να υποστηρίξει τη διεθνή εκστρατεία για να ανοίξουν εκ νέου την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή , η οποία ήταν η κύρια έδρα  κατάρτισης της εκπαίδευσης για πολλούς εξέχοντες ακαδημαϊκούς της Ορθόδοξης πίστης. 

Ο κ. Κάννης  εξήγησε ότι το σχολείο, το οποίο ήταν ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 837 μ.Χ. και μετατράπηκε  σε σχολείο το 1844, δεν είναι μόνο σημαντικό  για την Ορθόδοξη πίστη, αλλά είναι ένα ανεκτίμητο μνημείο  τμήμα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: