Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 14/05/2010

Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης ήταν το θέμα της έκθεσης, που κλήθηκαν να αναπτύξουν σήμερα Παρασκευή, πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές.

 

Συνολικά 1.573 είναι φέτος οι υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.panellinies 

Το θέμα που τέθηκε σήμερα στους μαθητές είναι: «Σε άρθρο που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου σας, να αναφερθείτε στη σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου».

Το κείμενο της Κορωναίου για την αυτομόρφωση ήταν βατό σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της φιλολογικής κοινότητας.

Το κείμενο έπιανε δύο σελίδες, γεγονός που έδινε την δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν το θέμα με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Ο αριθμός των εισακτέων είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπάρχουν νέα τμήματα, ενώ ελάχιστες είναι οι μειώσεις θέσεων στις περισσότερες σχολές.

Οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των γενικών λυκείων θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ σε επίπεδο σχολείου θα διαρκέσουν από 10 έως 23 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: