Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 27/04/2010

Κλοπή 15 000 από το ταμείο του Χριστού …!

image

Δύο άτομα , «συνεργείο», μελαψών, που μιλούσαν άψογα… την Ελληνική, εξαπάτησαν τον ταμία και τον επίσκοπο-προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού Καλύμνου, βούτηξαν 15.000 ευρώ και έγιναν «καπνός» από την Κάλυμνο.

Οι κύριοι αυτοί εμφανίστηκαν στον επίσκοπο και τον ταμία ως ειδικοί τεχνίτες στο γυάλισμα των μανουαλιών (η διάγνωση της νεωκόρου εξαρχής μιλούσε για τσιγγάνους). Ηταν ευγενείς και… ρητορικοί. Πειστικοί σαν «αγράμματοι δικηγόροι». Κατάφεραν όχι μόνο να αναλάβουν το έργο αλλά και να πάρουν προκαταβολή όλη την αμοιβή τους. Θα έκαναν «καινούρια» όλα τα μανουάλια της εκκλησίας ακόμη και τις καμπάνες. Μάλιστα ζήτησαν να τα πάρουν στο εργαστήριο τους όλα όσα χρειάζονταν γυάλισμα(!), αλλά, ευτυχώς, ο επίσκοπος δεν το επέτρεψε και ο Χριστός… σώθηκε.

Από τα πρώτα όμως δείγματα δουλειάς αποδείχτηκε ότι ο Χριστός είχε μπλέξει με απατεώνες. Οι «τεχνίτες» αντί για αλοιφές, χρησιμοποίησαν καυστικά υγρά, μεταξύ των οποίων και το ακουαφόρτε, τα οποία αγόρασαν από σούπερ μάρκετ και το λογαριασμό… τον έστειλαν στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Χριστού. Αυτή η «τεχνική» στο γυάλισμα είχε ως αποτέλεσμα τα μανουάλια να θολαίνουν όλο και περισσότερο, να χάνουν και τη γυαλάδα που είχαν, μέχρι και να αλλάζουν χρώμα.

Οι μελαψοί «τεχνίτες», όταν είδαν ότι θα «την έχουν σκούρα», το ίδιο βράδυ την κοπάνησαν από την Κάλυμνο με το καράβι της γραμμής. Την άλλη μέρα το πρωί, «μην το είδατε τον Παναή». Η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί.

Το συνεργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιώντας μια μελετημένη «επιχείρηση-κεραυνό», είχε περιέλθει κι άλλα νησιά της περιοχής μας, σε ένα ταξίδι-αστραπή, εισέπραξε κι άλλες προκαταβολές (δεν γνωρίζουμε αν από παντού έπαιρνε μπροστά όλη την αμοιβή) και επανήλθε στη βάση του, προς Αθήνα μεριά…

Πηγή “ArgoKalymnos.com” 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: