Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 15/03/2010

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε με τη στάση του για τα στέγαστρα, ο κ. Ρούσσος . . .

4390855

Έγγραφο από την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου έλαβαν  οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης και της κεντρικής πλατείας της Καλύμνου με το οποίο καλούνται εντός 30 ημερών να προβούν στην κατεδάφιση και απομάκρυνση των στεγάστρων που βρίσκονται μπροστά από τα καταστήματα τους και σε κοινόχρηστο χώρο.

Τα στέγαστρα αυτά η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου τα χαρακτηρίζει ως αυθαίρετα.

Ο πόλεμος για τα στέγαστρα ήταν από τις πρώτες κόντρες  που είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια ο Δήμαρχος  Γ. Ρούσσου. Ήταν μια εμμονή με τους καταστηματάρχες σχετικά με τα «πλαϊνά» αντιανεμικά  που έβαζαν κάθε χειμώνα.

Φαίνεται πως στο τέλος  αναγκάστηκε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να διεξάγει έλεγχο μιας και την ευθύνη την έχει αυτή αφού η παραλιακή ζώνη είναι χαρακτηρισμένη ως αιγιαλός.

Η συνέπεια είναι πως στο τέλος  οι καταστηματάρχες αν δεν προχωρήσουν στην απομάκρυνσή των στεγάστρων τότε οι κατεδαφίσεις θα πρέπει να γίνουν με ευθύνη της Περιφέρειας Ν.Α. και τα έξοδα θα καταλογιστούν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Το “ωραίο” είναι πως και η ίδια  η Δημοτική Αρχή είχε κατασκευάσει 12 από τα σκέπαστρα αυτά με κόστος πάνω από 300.000 € περιμένουμε να δούμε και το δήμο να τα ξηλώνει με δικά του έξοδα…! Αφού , όπως φαίνεται ,  η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατασκευή τους,  αυθαίρετα  , εντός του αιγιαλού!


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: