Αναρτήθηκε από: ΚΑΛΥΜΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ | 07/03/2010

Διακοπή των δρομολογίων προς ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣΟ-ΛΕΡΟ, την 31/3/2010, δηλαδή την Μ. Τετάρτη!

image-2

Χωρίς δρομολόγια αεροπλάνων θα μείνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, πολλά από τα νησιά της Δωδεκανήσου, αφού οι διαβουλεύσεις και οι άγονοι διαγωνισμοί δεν έχουν ολοκληρωθεί!
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από τους Δωδεκανήσιους της Αττικής οι οποίοι προγραμματίζουν να επισκεφθούν τα νησιά την περίοδο αυτή, για τον εορτασμό του Πάσχα.
Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, προέβη σε έντονη διαμαρτυρία, ευελπιστώντας ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα.
Η διαμαρτυρία στάλθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ρέππα, στον υφυπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη, στους βουλευτές Δωδεκανήσου καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ κοινοποιήθηκε επίσης στο νομάρχη Δωδεκανήσου και σε όλους τους δημάρχους του νομού.
Συγκεκριμένα, στη διαμαρτυρία της, η Ομοσπονδία Δωδεκανησίων αναφέρει τα εξής:

“Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι απανταχού Δωδεκανήσιοι προγραμματίζουν να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.
Δυστυχώς όμως, για άλλη μια χρονιά, υπάρχει ένα αντικειμενικό αδιέξοδο, που όχι μόνο
απογοητεύει τους συμπατριώτες μας, αλλά δημιουργεί και καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες στην κοινωνία των νησιών μας.
Αυτό το αδιέξοδο δημιουργείται από την διακοπή των δρομολογίων προς ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣΟ-ΛΕΡΟ, την 31/3/2010, δηλαδή την Μ. Τετάρτη!
Οι πρώτες «κραυγές» αγανάκτησης έφτασαν στα αυτιά μας από τους Δωδεκανήσιους του εξωτερικού, οι οποίοι προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, αψηφώντας την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για το νησί τους.
Κι ενώ καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές και οικονομικές δυσκολίες έχουν, έρχονται οι Έλληνες «συναρμόδιοι» να δηλώνουν αδιάφορα, ότι μετά την 31/3/2010, δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια για δρομολόγια για πολλούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων τα νησιά που αναφέρουμε παραπάνω.
Δηλαδή, δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στην αφόρητη καθημερινότητά μας, δεν μας «αφήνετε» ούτε να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα στο νησί μας;
Πότε περιμένετε να ανακοινωθούν τα δρομολόγια; Ήδη «χάθηκαν» οι συμπατριώτες του εξωτερικού, πρέπει να αποτρέψουμε και όσους από τους 150.000 Δωδεκανήσιους της Αττικής θέλουν να επισκεφτούν το νησί τους;
Στο σημείο αυτό, ας αναλογιστεί κανείς, και την κατάσταση στην ακτοπλοϊκή επικοινωνία με τα νησιά μας, που κάθε άλλο, παρά ενθαρρύνει την μετακίνηση υποψηφίων επισκεπτών…
Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να ασχοληθούν με το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη:
– Τα ατελείωτα «σίριαλ» των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές.
– Την υποχρέωση της Πολιτείας για καθιέρωση συνθηκών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, μεταξύ των πολιτών, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πειραιάς, 5 Μαρτίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο”.

Πηγή : Ροδιακή


Kατηγορίες